Понад 900 переселенців зареєстровано в Черкаському центрі гостинності

Понад 900 переселенців зареєстровано в Черкаському центрі гостинності

Понад 900 переселенців із Донеччини та Луганщини вже зареєстровані в Черкаському центрі гостинності. Серед них налічується 21 вагітна та 244 дитини. Фахівці та волонтери Центру надають переселенцям всю необхідну допомогу та послуги. Про це «Нова Доба» дізналася з Черкаської міської ради.

– Переселенцям зі Сходу подобаються Черкаси, наші жителі, десята частина гостей вже навіть прийняла рішення залишитися в нашому місті, – розповідає заступник керівника Центру Тетяна Скляренко. – Однак майже тисяча переселенців щодня потребують гуманітарної допомоги, оформлення соціальної допомоги чи влаштування дитини до навчального закладу тощо. Тому ми дуже вдячні кожному нашому волонтеру за підтримку, кожному черкасцю за небайдужість та посильну допомогу.
Інколи цілі трудові колективи збирають допомогу та передають Центру. Так, зокрема, зробили працівники гіпермаркету «Епіцентр».
Минулого тижня чимало продуктових наборів (цукор, крупа, олія) передав переселенцям колектив Управління ДАІ Черкаської області.

– Проте потреба залишається постійною і незмінною: продукти харчування, засоби гігієни, – зазначає Тетяна Скляренко. – За кілька тижнів ми почнемо змінювати сезонність одягу з літнього на осінньо-зимовий, тому будемо звертатися до небайдужих жителів надати ті речі, яких буде недостатньо.

Слід зазначити, що близько тридцяти переселенців із зони АТО, після звільнення їхніх рідних міст Слов’янська і Краматорська вже повернулися додому. У дорогу їм з Центру гостинності передали подарунки: продукти харчування, одяг. І звісно ж, побажання швидко відновити їх рідний край.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x