У Черкасах пройшов байкерський фестиваль

У Черкасах пройшов байкерський фестиваль

З 1 по 3 серпня в Черкасах пройшов байкерський фестиваль «Дорога на Січ», який проводиться на славетній черкаський землі другий рік поспіль і збирає сотні байкерів з України та з-за кордону. Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

Нинішній мотозліт був пронизаний особливим духом – присвячений темі єдності українців. Шкіряний або джинсовий одяг і темні окуляри – незмінний дрес-код справжніх байкерів. Зважаючи на останні події в Україні, до свого зовнішнього вигляду та оздоблення залізних коней, мотоциклісти додали українську символіку. У програмі фестивалю не лише розваги: байкери облаштували мобільний пункт прийому гуманітарної допомоги для своїх побратимів, які зараз боронять Україну на Сході. Для них збирали харчі, медикаменти та гроші.

Родзинкою програми став мотопробіг за маршрутом Черкаси-Чигирин: 2 серпня гетьманська земля радо зустрічала учасників мотопробігу.

Привітали дорогих гостей краю – «козаків на залізних конях» – хлібом-сіллю та піснями на їх честь.

З вітальними словами звернулися до учасників мотопробігу голова райдержадміністрації Олександр Діскант, міський голова Сергій Тимченко, позаштатний радник голови райдержадміністрації з суспільно-політичних питань Валерій Назаренко, заступник генерального директора Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Віктор Лазоренко та представники громадськості Богданового краю.

У молитві за Україну та український народ, яку провів настоятель храму святих Апостолів Петра і Павла протоієрей Василь Циріль, згадали всіх борців за незалежність країни, загиблих на Майдані під час Революції Гідності, військовослужбовців в зоні антитерористичної операції, всіх убієнних мирних жителів зі Сходу України.

Працівники НІКЗ «Чигирин» провели для гостей краю екскурсію по Резиденції Богдана Хмельницького, а творчі колективи Чигиринщини подарували цікаву святкову програму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x