У Каневі обговорили проблеми пожежної безпеки в лісах

У Каневі обговорили проблеми пожежної безпеки в лісах

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося нещодавно у Канівській РДА. Захід провів заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький. Про це «Новій Добі» повідомили в райдержадміністрації.

На порядок денний були винесені актуальні питання щодо забезпечення пожежної безпеки в лісах, місцях збору, зберігання та переробки врожаю в районі. Разом із членами комісії та запрошеними у засіданні взяли участь сільські голови та представники держлісгоспу.

Про загальну ситуацію на Канівщині присутніх поінформував начальник районного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій Андрій Хижняк, який повідомив, що протягом останніх шести діб в районі встановлено п’ятий найвищий клас пожежної небезпеки, тож нині всім причетним службам та звичайним громадянам слід бути дуже обережними та відповідальними.
Андрій Анатолійович відзначив також, що в районі відпрацьовано питання щодо оповіщення про надзвичайні ситуації, налагоджено взаємодію з сільськими головами, працівниками лісових господарств завдяки чому здійснюється постійний контроль ситуації в населених пунктах та поза їх межами.

Звичайно за таких погодних умов та певні суб’єктивні причини в районі не вдається уникати пожеж і вони ліквідовуються силами канівських рятівників. У зв’язку з цим Андрій Хижняк наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах, громадах щодо дотримання правил пожежної безпеки, поводження в лісі, на воді тощо.

Виступив завідувач сектору з питань цивільного захисту відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Олександр Гордієнко, який повідомив, що вже розроблено проект розпорядження райдержадміністрації щодо запобігання лісовим пожежам, відповідно до якого вже найближчими днями буде заборонено відвідування лісів населенням та в’їзд до них транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки. Приводиться в повну готовність пожежна техніка; створюється резерв паливно-мастильних матеріалів тощо.

Акцентуючи увагу на важливості вжиття всіх необхідних заходів задля уникнення лісових пожеж, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький ще раз закликав усі причетні служби контролювати ситуацію, а також наголосив на дотриманні правил безпеки перебування на воді. Крім того, він підкреслив необхідність дотримання заходів пожежної безпеки під час збору врожаю на полях району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x