Корсунщина вже зібрала 28 тис. тонн зерна

Корсунщина вже зібрала 28 тис. тонн зерна

На Корсунщині завершується збирання ранніх зернових культур. Про це «Новій Добі» повідомили у Корсунській РДА.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на кінець липня в районі обмолочено 56,4% всіх площ до збирання, зібрано 28 тисяч тонн зерна, середня урожайність ранніх зернових склала 46,8 центнера на круг.
На полях району по всіх категоріях господарств стовідсотково зібрали озимий ячмінь, озимий ріпак та горох. Урожайність цих культур склала відповідно 43,7 ц/га, 32,1 та 41,5 ц/га. Найвищих результатів досягли: по озимому ріпаку – СТОВ «Агрофірма «АгроРось» – 47,2 ц/га та Сидорівська філія СТОВ «Агрофірма «Корсунь» – 47,1 ц/га; по озимому ячменю – СТОВ «Агрофірма «АгроРось» – 60,5 ц/га; по гороху – СТОВ «Агрофірма «АгроРось» – 45,2 ц/га. Загалом сільськогосподарські товариства завезли на токи 2626 тонн озимого ячменю, 5651 т озимого ріпаку та 495 т гороху.

Нині у розпалі – збір урожаю озимої пшениці та ярого ячменю. Цьогорічні жнива мають свою особливість – через затяжні зливи колосся подекуди сильно полягло, що утруднює збирання зерна. Як зазначають фахівці управління агропромислового розвитку, це позначається на продуктивності роботи комбайнів. Зараз навантаження на один комбайн становить 15-17 га на день, тоді як за сприятливих умов раніше за день вдавалося обкосити комбайном до 35-40 гектарів.

Всього в районі підлягає до збирання 8 257,5 га озимої пшениці та 1 010 га ярого ячменю. З них більшу частину вже зібрано – відповідно 56,7% та 55,1%. Середня урожайність цих культур становить відповідно 49,4 ц/га та 30 ц/га. Завершили збирання озимої пшениці СТОВ «Агрофірма «Злагода», де під культуру відведені одні з найбільших площ в районі, та ПП «Росинка». А лідирує за врожайністю культури СТОВ «Агрофірма «АгроРось» — 77,2 ц/га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x