Черкаські рятувальники провели акцію «Пляжний БУМ»

Черкаські рятувальники провели акцію «Пляжний БУМ»

Традиційна профілактична акція «Пляжний БУМ (Будьте Уважними Містяни!)» знову зібрала любителів активного і безпечного відпочинку. «Новій Добі» повідомили про це в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

На пляжі «Живчик» черкаські рятувальники навчали відпочивальників правилам безпечної поведінки на воді, а також практичним навичкам порятунку на воді і надання першої медичної допомоги потопаючим. Рятувальну «теорію» розповіли фахівці сектору зв’язків із ЗМІ, а от процес порятунку потопаючого у воді продемонстрували водолази аварійно-рятувального загону спецпризначення, а подальших реанімаційних дій на березі – медики. Акція привернула увагу не лише дорослих, а й маленьких відпочивальників, які активно взяли участь у вікторині під назвою «Безпечне літо». Співорганізаторами акції виступили працівники обласного товариства Червогоно Хреста, а також фахівці Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру. До проведення «Пляжного БУМу» долучилися також волонтери – студенти Черкаського державного технологічного університету.

Пізнавальними для малечі та дорослих стали не лише демонстрація прийомів надання першої медичної допомоги на манекені (кожен бажаючий зміг спробувати себе у ролі рятівника, зробивши непрямий масаж серця на тренажері – гумовій ляльці), а й майстер-клас від справжніх професіоналів – водолазів АРЗ СП, на рахунку яких не одне врятоване життя.

На важливості подібних профілактичних акцій наголошують і рятівники, і працівники соціальних служб, і волонтери, адже така співпраця дозволяє проводити профілактичну роботу серед широких верств населення.

Профілактична акція «Пляжний БУМ» продовжує свою ходу і триватиме на території області аж до закінчення купального сезону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x