Черкаські медики підсумували роботу за І півріччя цього року

Черкаські медики підсумували роботу за І півріччя цього року

На засіданні Медичної ради департаменту охорони здоров\’я та медичних послуг Черкаської міської ради міські лікарі підсумували результати діяльності галузі охорони здоров\’я Черкас у І півріччі 2014 року. З аналізом роботи перед керівниками медичних закладів міста виступив директор департаменту охорони здоров\’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міської ради.

Олег Михайлович, зокрема, наголосив, що діяльність галузі охорони здоров’я міста в І півріччі 2014 року спрямовувалась на реалізацію основних пріоритетів: забезпечення доступності й якості медичної допомоги; поліпшення матеріально-технічної бази ЛПЗ; охороні здоров’я матері та дитини; зниження первинної захворюваності як дорослого, так і дитячого населення і показника смертності та від’ємного природного приросту.

За його словами, за останні 6 років населення міста скоротилось на понад 53 тисячі осіб. За перше півріччя народилося 1 535 немовлят, що, скажімо, більше, ніж за цей період 2012 року на 217 малюків. Проте кількість містян, які померли за перші 6 місяців цього року все таки на 81 особу перевищує кількість новонароджених. Хоч у цілому показник природного приросту населення дещо покращився.

Аналізуючи структуру причин смерті населення міста протягом останніх років директор департаменту зауважив, що вона, практично, не змінюється. Попереду – хвороби систем кровообігу, новоутворення, травми і отруєння, хвороби органів травлення та дихання.

Збережено мережу медичних закладів, яких у місті налічується 15. У них працюють 4 408 осіб (18,5% – лікарі, 44,3 – молодші спеціалісти з медичною освітою, 16% – інших, 19,8 % – молодшого персоналу). У місті не вистачає 194 лікарі, з них 37 сімейних, 32 – педіатрів, 14 – терапевтів, 7 – неврологів, 5 – рентгенологів. У лікарняних закладах міста розгорнуто 1 530 ліжок, забезпеченість ними на 10 тисяч населення становить 53, 3 (норматив 50 на 10 тис).

В обговоренні доповіді взяли участь головний педіатр Черкас Наталя Буткевич, директор КНП «Перша Черкаська міська лікарня» ЧМР Тимофій Тронц, головний лікар КЗ «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері і дитини» ЧМР Володимир Зеленько. Підсумовуючи засідання медичної ради, директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник наголосив, що головними питаннями, які потребують вирішення у ІІ півріччі 2014 року, залишається кадрове забезпечення, в першу чергу, лікарями загальної практики – сімейної медицини, шляхом направлення на курси спеціалізації лікарів педіатричного профілю. Велику увагу буде приділено профілактиці попередження і раннього виявлення онкозахворювань, зокрема, й шляхом проведення «Тижня діагности раку шийки матки» та «Дня діагностики раку молочної залози». Реалізуватиметься й комплекс заходів щодо попередження та стабілізації рівня інфекційних хвороб, соціально-небезпечних ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, хронічних неепідемічних хвороб (серцево-судинних, обміну речовин) тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x