На Золотоніщині збір урожаю завершується

На Золотоніщині збір урожаю завершується

Хліб – не той, що у полі, а той, що в коморі. Саме тому аграрії не люблять прогнозувати, який врожай їм вдасться зібрати. Але збирання ранніх зернових вже завершується. Тож ми поцікавилися, як жнивується в одному з кращих сільгосппідприємств Золотоніського району – СТОВ «Прогрес». Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

Жнивувати у Богуславці почали з 2 липня. І хоча дощі добряче заважали роботі, тутешні працьовиті хлібороби цими днями вже завершили жнива. Вчасно встигнувши до дощів провести десекацію гороху, зібрали його. Швидко і злагоджено змолотили золоту пшеницю.

У СТОВ «Прогрес», яким керує хазяйновитий Василь Лисенко, скрізь порядок і дисципліна. Характер та настрої керівника передаються і працівникам у полі: виважено і якісно працюють на «Доні» Петро Карвацький і Василь Вакула, на «Джон Дірах» – Анатолій Епіфанов та Юрій Буртовий і Олександр та Андрій Скорики. Цього року господарство придбало нового комбайна марки «Джон Дір» сучасної моделі. Нова техніка показує вологість зерна, урожайність збіжжя тощо.

Головний агроном Олександр Володимирович Терещенко розповідає, що цьогорічним урожаєм усі задоволені: ярина дала до 60ц/га, горох – по 40ц/га, ячмінь – 35ц/га. Секрет доброго цьогорічного урожаю у внесенні органіки. У СТОВ «Прогрес» на поля вивезли більше 22 тис. тонн добрив. Вийшло по 80 тонн органіки на гектар! І це при тому, що аналогічний середній показник у господарствах області становить по 1,5 тонни на гектар. Добрі результати у СТОВ «Прогрес» дали сорти пшениці: «Золотокоса», «Чорнява», «Смуглянка». Під пшеницю цьогоріч відвели 403 га лану, під горох – 304.

Хлібороби розповідають, що зарплатами та обідами задоволені. У поле виходять з патріотичним настроєм і сподіваннями на краще.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x