У Черкасах по програмі «Турбота» буде виділено 300 000 грн

У Черкасах по програмі «Турбота» буде виділено 300 000 грн

Під час засідання Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман наголосив на питанні забезпечення належними умовами проживання переселенців в осінньо-зимовий період. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Нарада проходила в режимі відеоконференції з регіональними штабами. У ній взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, начальник Управління ДСНС у Черкаській області – генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь, заступник начальника Управління ДСНС – полковник служби цивільного захисту Сергій Озеран, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та ін.

Володимир Гройсман у ході засідання наголосив, що під час зимового періоду, в умовах військової агресії, кожна людина має бути обігрітою. Питання – принципове, знаходиться на особистому контролі Президента і Прем’єр-міністра України, тож основним завданням на сьогодні є забезпечення належних умов перебування тимчасово переміщених осіб у холодний період року.

Під час селекторної наради розглядалися питання щодо готовності приміщень у різних регіонах України для розміщення внутрішньо переміщених осіб та їх перевірки на відповідність вимогам на тимчасове проживання людей; соціальне забезпечення громадян; активне залучення до роботи волонтерських організацій.

Заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області – полковник служби цивільного захисту Сергій Озеран повідомив, що наразі в регіоні проводиться повторна перевірка готовності об’єктів, в яких можливе проживання переселенців.

Станом на 07.08.2014 у Черкаській області перебуває 2483 особи, 2238 – зі східних областей України, 245 – з Криму. До Департаменту соціального захисту населення звернулося 401 родина. З них 206 сім’ям – призначено державну соціальну допомогу. Обласна організація товариства Червоного Хреста надала матеріальну допомогу 217 особам на суму 86 696 грн. Також прийнято рішення про виділення коштів по програмі «Турбота» м. Черкаси – 300 000 грн. Органами виконавчої влади з місцевих бюджетів видано 86634 грн. одноразової матеріальної допомоги переселенцям, які потребували фінансової підтримки.

Із переселенцями здійснюється зворотній зв\’язок для постійного супроводу та підтримки, за необхідності для перевезення переселенців налагоджена співпраця із АТП обласної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x