Цього року в природних екосистемах області сталося 38 пожеж

Цього року в природних екосистемах області сталося 38 пожеж

Станом на 7 серпня цього року в природних екосистемах області виникло 38 пожеж лісової підстилки на загальній площі 15, 34 га та 17 пожеж сухої рослинності на відкритих ділянках місцевості на площі 6,9 га, це на 27 % та 70 % відповідно більше ніж за аналогічний період торік. Найбільша кількість пожеж у лісових масивах спостерігалася у Черкаському районі – 15 пожеж, Чигиринському – 12, Золотоніському – 4, Смілянському та Канівському – по 3, Городищенському – 1. Інформують в ОДА.

Про це доповів заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС України у Черкаській області В\’ячеслав Гончар під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Наталії Старікової.
У свою чергу, В’ячеслав Гончар зазначив, що окрім вищезазначеного на сьогодні вже маємо факти виникнення пожеж на торф’яниках, а саме в смт Ірдинь Черкаського району наразі проводиться робота з гасіння пожежі на площі 3,5 га, в Драбівському районі – на площі 1,5 га. Основною проблемою для гасіння таких пожеж є недостатня кількість паливно-мастильних матеріалів.

Продовживши виступ, В’ячеслав Володимирович наголосив, що проблемним питанням сьогодення залишається спалювання стерні. Вже зареєстровано 4 такі пожежі. Прагнучи заощадити на збиранні стерні, підприємці не усвідомлюють, що таким чином наражають на небезпеку не тільки себе, а й цілу громаду. Такі неправомірні дії призводять до значного забруднення атмосферного повітря, погіршення якості земельних ресурсів та наносять велику шкоду довкіллю.
Нагадаємо, що за шкоду, завдану довкіллю та здоров’ю людей, порушник може нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Наразі проводиться комплекс заходів із попередження та гасіння пожеж в екосистемах області. Обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Управліннями ДСНС та МВС України в області розроблений та затверджений «План заходів по посиленню протипожежного захисту лісових і торф’яних масивів та угідь Черкаської області в пожежонебезпечний період 2014 року. Підпорядковані нам сили та засоби приведені в підвищену готовність до гасіння лісових пожеж. Щоденно на добовому чергуванні перебуває 40 пожежних автоцистерн та 168 чоловік особового складу. Також постійно проводяться рейдові перевірки лісових масивів і торфовищ. В разі ускладнення ситуації, будуть залучені додаткові наявні ресурси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x