В Умані встановлять пам’ятники Гонті й Залізняку

В Умані встановлять пам’ятники Гонті й Залізняку

Нещодавно під головуванням виконувача обов’язків міського голови, секретаря міської ради Олександра Цебрія відбулось перше засідання комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування, перейменування вулиць, провулків, площ, проспектів, парків, скверів та встановлення пам’ятних знаків в Умані. Про це інформують в Уманській міській раді.

Секретар комісії Неля Петриченко повідомила про заяви, що надійшли на розгляд комісії: про перейменування площі імені Леніна, про встановлення пам’ятника жінці-трудівниці на місці колишнього пам’ятника В.І.Леніну та про встановлення пам’ятника ватажкам національно-визвольного повстання «Коліївщина» І.Гонті та М.Залізняку.

Після жвавих обговорень члени комісії ухвалили рішення про доцільність встановлення пам’ятника І.Гонті та М.Залізняку на вул. Радянській, де раніше було встановлено пам’ятний знак на честь учасників визвольної боротьби українського народу за свою свободу. Інші заяви були відхилені в зв’язку з тим, що дані питання необхідно винести на обговорення громадою міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x