Черкащани разом з міжнародними експертами напишуть стратегію розвитку області до 2030 року

Черкащани разом з міжнародними експертами напишуть стратегію розвитку області до 2030 року

У якому напрямі буде розвиватися Черкащина найближчі десятиліття, які галузі стануть пріоритетними, які зміни чекають громаду – залежить від кожного з нас. Саме черкащани будуватимуть Стратегію економічного розвитку Черкаської області до 2030 року на міжнародному зібранні – стратегічній сесії з економічного розвитку. Для небайдужих черкащан є унікальний шанс вписати свої ідеї в розвиток рідного краю. Про це повідомляє сайт grom-che.

У Черкаській області вже діють безліч різноманітних програм, прийнятих керівництвом області в попередні роки. Експерти відзначають, що вони були даниною свого часу і більшість із них не призвели до позитивних зрушень у галузях економіки або соціальної політики, інколи документи навіть суперечать один одному.
Задля справжніх змін необхідний кардинальний підхід. Настав час діяти по-новому і для системного зрушення створити перший дієвий документ – Стратегію економічного розвитку області. Саме з нього визначатиметься низка дієвих програм та заходів економічного розвитку області.

Стратегічний підхід до розвитку цілого регіону – не новина в цивілізованому світі. Такі документи давали старт економічним «проривам» «новачків» у доволі стислий період. Але важливим фактором ефективності документу є його глибоке обґрунтування громадою.

З цією метою, 15–16 серпня в Черкасах відбудеться стратегічна сесія «Децентралізація: створення стратегії економічного розвитку Черкаської області 2030». Цей захід є логічним продовженням Саміту Миру, який відбувся в Києві, у липні. Проведення дводенної сесії організовується Громадянським рухом «За процвітання Черкащини» в тісній співпраці з Черкаською обласною державною адміністрацією. До участі запрошується широке коло фахівців-економістів, управлінців, громадських діячів, керівників підприємств та підприємців з усіх куточків Черкащини. До розробки черкаської економічної стратегії залучені експерти зі Сполучених Штатів, Польщі, Македонії. Організовується форум Стратегічного розвитку в співпраці Черкаською обласною державною адміністрацією і Громадянським рухом.

– Сьогодні в черкащан є унікальний шанс вписати свої ідеї в розвиток рідного краю, від нашої відповідальності залежить, яким буде майбутнє Черкащини, – зазначила голова Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія НЕТОВКІНА.

За даними співорганізаторів, на стратегічну сесію очікується участь понад 250 осіб. Якщо Ви маєте пропозиції до Форуму, ідеї та розробки до Стратегії економічного розвитку, телефонуйте за номером (063) 979-97-26 та пишіть за адресою м. Черкаси, а/с 229, або на електронну адресу співорганізатора Форуму – Громадянського руху «За процвітання Черкащини»: gromad.ruh@gmail.com

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x