Будівництво Черкаської обласної дитячої лікарні було недофінансовано на 30 млн грн

Будівництво Черкаської обласної дитячої лікарні було недофінансовано на 30 млн грн

Підтримку обласному комунальному закладу «Черкаська обласна дитяча лікарня» надає керівництво області. Нещодавно за дорученням голови обласної ради Валентини Коваленко була вивчена робота лікарні. Під час цього було виявлено чимало проблем, які не вирішувалися з часу введення закладу в експлуатацію. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській обласній раді.

Будівництво лікарні було недофінансовано на 30 мільйонів гривень, тому низка робіт не була виконана. Так, були незавершені роботи з монтажу припливно-витяжної вентиляції та кондиціювання. Через це в неонатальному центрі не витримуються належні умови. Адже за нормами в приміщенні має підтримуватися температура повітря у 25 градусів і вологість у 50%. А в спеку в приміщеннях, де знаходяться недоношені та хворі дітки, температура сягає позначки в 30 і вище градусів.

Спека панує і в операційних блоках. У таких умовах важко й лікарям, і пацієнтам. Немає тут і заземлення операційних столів. Це створює небезпеку ураження електричним струмом для лікарів і пацієнтів.

Ще одна проблема лікарні – відсутність блоків безперебійного живлення у неонатальному центрі. Якщо буде раптове відключення електроенергії, апарати підтримання життєдіяльності для недоношених малюків не працюватимуть, що може призвести до трагічних наслідків.

Зроблене з порушеннями і зовнішнє освітлення лікарні. Ліхтарі не заземлені, тому іноді б’ються струмом. Цю проблему теж необхідно вирішувати.
Роботу комунального закладу «Черкаська обласна дитяча лікарня» взяла під свій контроль перший заступник голови обласної ради Наталя Кравцова. Під її головуванням була проведена нарада, за результатами якої були дані відповідні доручення.

Зокрема, було доручено організувати завершення робіт з монтажу приливно-витяжної вентиляції та кондиціювання, розробити проектне завдання по встановленню другого (запасного) компресора в головному корпусі лікарні, завершити роботи з обладнання зовнішнього освітлення, передати на баланс ПАТ «Черкасиобленерго» електромережі закладу та інші.
Будівництво Черкаської обласної дитячої лікарні було недофінансовано на 30 млн грн
Будівництво Черкаської обласної дитячої лікарні було недофінансовано на 30 млн грн
Деякі з доручень Наталії Кравцової вже виконані. ПАТ «Черкасиобленерго» встановила на недоукомплектованій трансформаторній підстанції лікарні необхідне обладнання – блок безперебійного живлення вакуумних вимикачів. Також «Обленерго» встановило систему АСКОЕ, що дозволяє здійснювати облік електроенергії та здійснювати контроль за якістю електроенергії.

Крім того, розпочато процес прийняття в експлуатацію системи протипожежної сигналізації, системи оповіщення та управління евакуацією людей під час пожежі в приміщеннях лікарні, а також автоматичного пожежогасіння і роботи ліфтів у режимі «пожежа». Роботи перебувають під контролем управління Держтехногенбезпеки у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x