В Іркліїві Чорнобаївського району живе 61 переселенець

В Іркліїві Чорнобаївського району живе 61 переселенець

Лише нещодавно автобусами приїхало 58 осіб. Їх відразу розселили в гуртожиток аграрного ліцею, з малими дітьми – у лікарню, дехто потрапив у сім’ї в Іркліїв та в Скородистик. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Більшість людей із Горлівки Донецької області. Серед них – 18 діток і 17 пенсіонерів, – розповідає голова Іркліївської сільської ради Надія Бокова. – Приїдуть студенти в ліцей, і людей треба буде переселити. Є покинуті хати, але без власника не можемо їх зайняти. Узагалі-то переселенці планують повернутися додому. Лише кілька осіб побажали залишитися – подобається їм у нас.

Надія Захарівна додала, що селяни регулярно допомагають українським військовим. Працівники апарату сільської ради перерахували одноденний заробіток на рахунок армії, кілька разів відвозили продукти в Чорнобай, а вже звідти їх доставляли на Схід.
– Тепер от кинули клич, щоб зібрати продукти, одяг, речі першої необхідності для переселенців. Адже вони, окрім того, що на собі, нічого не мають, – не приховує клопотів голова сільської ради. – Дуже плачуть жінки. Кажуть, що ніколи не думали, що по них битиме система «Град». Вони розуміють, що це росіяни. Розповідають: жили в погребі, звикли їсти мало.

Іркліївці зносять продукцію в Будинок культури: картоплю, цибулю, макарони, крупи, печиво, сало, консервації. Місцевий хлібокомбінат відпускає за собівартістю східнянам хліб.
– Переселенці просять молока, сиру, м’яса і памперсів, бо є й дитина 2014 року народження. А все це дороге, – продовжує Надія Бокова. – Треба, щоб про них дбала держава, благодійні фонди. Адже не відомо, скільки ще триватиме АТО. Правда, приїжджі шукають роботу, готові збирати овочі на полі. Дехто вже працевлаштувався.

З переселенцями зустрілися представники Чорнобаївської райдержадміністрації та відділення Пенсійного фонду, щоб допомогти людям облаштуватися на новому, хоч і тимчасовому, місці, отримати пенсії та інші соціальні виплати, знайти роботу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x