Маньківська РДА допомогла дітям із зони АТО оздоровитися у таборі

Маньківська РДА допомогла дітям із зони АТО оздоровитися у таборі

Волонтерський рух на Маньківщині не обмежується гуманітарною допомогою для армії. Він охопив і дітей із зони бойових дій на Сході України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Невелика їх частина, а саме 35 дітей із Кремінного, Луганська, Лисичанська, Сєверодонецька приїхали на оздоровлення та відпочинок у позаміський табір «Дивокрай» на позапланову третю зміну. Це стало можливим завдяки тісній співпраці Маньківської районної державної адміністрації, районної ради та Кремінської районної державної адміністрації.

Відпочинок та оздоровлення дітей забезпечили сільські та селищні ради маньківського району, надавши субвенції на сум 71 тис. грн. Продуктами харчування табір забезпечують місцеві ТОВ «Відродження», КП «Буцький завод продтоварів», ПП «Северин», фермери, адміністрації магазинів, представники самооборони. Приватний підприємець Василь Заболотний забезпечив табір необхідними медичними препаратами.

Дітям за кілька днів ще складно усвідомити, що бойові дії залишилися там, удома, а тут, у затишному селі Паланочка, можна без страху гуляти, займатися своїми справами, вільно спілкуватися. Серед них є й діти, які брали участь у недільних молебнях Свято-Сергіївського Кременського чоловічого монастиря, сподіваючись, що їх щирі звернення до Господа Бога за збереження миру в Україні допоможуть наблизити завершення бойових дій. Це й дев’ятеро дітей з багатодітної родини. Є біженці з Сирії: Аріна та Арсен Аріфа, вдруге потрапивши в зону бойових дій, знаходять відмінності, порівнюють.

А загалом діти та дорослі, що супроводжують групу, вдячні за теплий прийом, чуйність та цікаві багатопланові заходи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x