ЧНУ та УДПУ – лідери за рейтингом поданих заяв

ЧНУ та УДПУ – лідери за рейтингом поданих заяв

Вчора, 12 серпня, розпочалося оприлюднення списків абітурієнтів для зарахування для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, магістра – за кошти державного бюджету та бакалавра – за кошти фізичних та юридичних осіб. Таким правом можуть скористатися абітурієнти, яким анульовано рекомендацію до зарахування на місця державного замовлення. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА.

Відрадно констатувати той факт, що вищими навчальними закладами ІІІ-ІУ рівнів акредитації Черкащини виконано державне замовлення за усіма напрямами (спеціальностями), що є свідченням іміджу кожного окремо взятого навчального закладу.

До вищих навчальних закладів області було подано 44 тисячі заяв від абітурієнтів, що майже на 2 тисячі більше в порівнянні з минулим роком. Найбільша кількість заяв, понад 25 тисяч, було подано для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра на 7,3 тисячі місць державного замовлення.

За рейтингом поданих заяв лідирували Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Формування рейтингових списків для здобуття усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста та бакалавра за кошти фізичних та юридичних осіб триває до 18 серпня, спеціаліста, магістра – до дати, визаченої правилами прийому навчального закладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x