У Черкасах стартувала шкільна ліга з фехтування

У Черкасах стартувала шкільна ліга з фехтування

У Черкасах стартував четвертий тур шкільної ліги з фехтування на шаблі. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Участь у всеукраїнських змаганнях приймають спортсменом віком від 10-ти до 13-ти років. Зважаючи на високий рівень українського фехтування цей дитячий турнір прирівнюють до світової першості серед школярів. Принаймні минулорічна тріумфаторка української шкілької ліги, черкащанка Валерія Гнідашева нещодавно стала срібною призеркою світової першості.

Черкаси уже не вперше приймають один з турів всеукраїнської шкільної ліги. Цьогоріч вперше фехтувальні доріжки поклали на кортах спорт-готелю Селена. На два дні цей майданчик перетворюється на місце бою для майбутнього українського фехтування. У перший день змагань за перемогу борються хлопці, сьогодні бойовий день для дівчат. Власне для цієї вікової групи головне навіть не кубки та медалі, а турнірна практика, яка є неоціненною для росту шабліста.

Загалом участь у змаганнях взяло 70 школярів з усіх регіонів України де культивується фехтування на шаблі. Шкільна ліга 10-13 є фундаментом для розвитку початківців. Однак за словами самих організаторів відстань від цієї вікової групи до місця у кадетській збірній України є зовсім незначною. Зрештою кращі з кращих уже через рік-два поповнять ряди української збірної. Причому у цих спортсменів є серйозна перевага від їх старших побратимів – постійна практика, якої ще нещодавно у дитячому фехтуванні було замало.

Традиційно дитяча ліга з фехтування проходить у період навчального року. У Черкасах зробили виняток. Пов’язано це з тренувальним збором збірної України, який наразі відбувається у Черкасах. Таким чином топові спортсмени держави не лише закладають фундамент фізичної підготовки до сезону, а й виконують функції організаторів та суддів дитячого турніру.

Протягом першого дня змагань у Черкасах найпродуктивніше відпрацювали одесити. Максим Семенов забрав золото у середній віковій групі, а його земляк – Данило Єрьоменко озолотився у старшій групу. Серед наймолодших рівних не було киянину Артему Сидорчуку. Кращий результат серед господарів турніру у черкасця – Станіслава Закутнього, який здобув срібло серед наймолодших.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x