В області за минулий тиждень – 77 хворих на гострі кишкові інфекції

В області за минулий тиждень – 77 хворих на гострі кишкові інфекції

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 2.08 по 8.08.2014 року в області зареєстровано 77 випадків захворювань на ГКІ проти 61 за минулий тиждень. Зокрема, у Черкасах, зареєстровано 31 випадок, Умані – 10, Смілі – 7, Драбівському та Золотоніському районах – по 6 випадків. На 12 адміністративних територіях виявлені поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 7 – ці захворювання не реєструвались. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Серед захворювань на ГКІ збільшилась кількість гастроентероколітів невстановленої етіології (40 випадків), зокрема у Черкасах – 18, Умані – 10, Смілі – 3, Золотоніському районі – 6 випадків, ще в 2 районах виявлялись поодинокі випадки. Зареєстровано також 23 випадки гастроентероколітів встановленої етіології, 9 випадків сальмонельозу, 4 – вірусного гепатиту А та 1 випадок шигельозу (дизентерії).

У «вогнищах» проведений комплекс необхідних заходів, зокрема, обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження води питної, харчових продуктів, виявлено один позитивний результат.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x