Дитячий будинок на Христинівщині відвідало керівництво служби у справах дітей Черкаської ОДА

Дитячий будинок на Христинівщині відвідало керівництво служби у справах дітей Черкаської ОДА

Дитячий будинок сімейного типу – це альтернативна і на сьогодні найбільш перспективна форма сімейного виховання. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Вона дає змогу дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, компенсувати втрату рідних батьків, отримавши натомість нову сім`ю з її традиціями, правилами, законами, відчуття рідного дому та сімейного тепла. Також така форма виховання дає можливість дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, які перебувають між собою в сімейних стосунках, виховуватись в одній сім\’ї.

Днями в рамках робочої поїздки з метою ознайомлення з умовами утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу заступник начальника служби у справах дітей Черкаської ОДА Юніана Івашина та завідувач сектору соціального захисту, опіки та усиновлення дітей Галина Сутула відвідали дитячий будинок сімейного типу в смт Верхнячка, який було створено в червні цього року на базі родини Сидун. На сьогодні сім’я виховує п’ятеро прийомних дітей.

Як зауважила Юніана Івашина, будинок, в якому проживає родина, облаштовано за всіма нормами і він повністю придатний для комфортного проживання багатодітної сім’ї: затишні кімнати вихованців, світла простора вітальня, сучасно обладнана кухня, кімнати гігієни тощо.

Наприкінці зустрічі представники з області подарували дітям розвиваючі ігри, які сприятимуть інтелектуальному, емоційному та творчому розвитку дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x