Черкаські нардепи підтримали проект закону про люстрацію

Черкаські нардепи підтримали проект закону про люстрацію

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону «Про очищення влади», тобто про люстрацію. Черкаські депутати майже одноголосно підтримали цей законопроект.

Про це «Нова Доба» довіадалася на офіційному сайті Верховної Ради України.

Не віддали своїх голосів за законопроект про люстрацію влади тільки Володимир Олійник та Віктор Тимошенко, які просто були відстуні на пленарному засіданні, та Омелян Парубок, який утримався від голосування. решта черкащан підтримала законопроект.

«Метою законопроекту є відновлення довіри до влади та створення умов для побудови нової системи органів влади у відповідності до європейських стандартів.
Законопроектом пропонується визначити правові та організаційні засади проведення процедури очищення влади від осіб, визначених цим законопроектом, з метою утвердження в суспільстві верховенства права, законності, підвищення ефективності боротьби з корупцією
Для досягнення зазначеної мети законопроектом пропонується запровадити проведення процедури відповідної перевірки при вирішенні питання про можливість призначення особи, як суб’єкта перевірки, на посаду в органах влади, а також організацію процедури перевірки осіб, які є суб’єктами перевірки на відповідність визначеним законопроектом критеріям, з метою вирішення питання щодо можливості їх подальшого перебування на відповідній посаді», – йдеться у повідомленні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x