Заява членів наукових товариств та творчих спілок, які працюють у Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького

Заява членів наукових товариств та творчих спілок, які працюють у Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького

Інформаційна атака з боку одного з олігархічних телеканалів проти в. о. ректора найпотужнішого з вишів Черкащини – Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, що була організована наприкінці минулого тижня, свідчить про те, що в час, коли патріоти України проливають кров за територіальну цілісність держави, пропутінська п’ята колона готується до реваншу.

Не випадково цей випад було організовано саме в площині освіти, адже напередодні Президентом України був підписаний Закон про вищу освіту – тим самим перша велика реформа нової влади отримала правове підґрунтя. Українська політика почала очищатися від стилю Януковича, а освіта ще й від стилю Табачника. Тож б’ючи по реформах в освіті, реваншисти цілять далі – їхня мета посіяти в душах громадян невпевненість в завтрашньому дні, підготувати плацдарм для власного повернення у владу і в кінцевому результаті знищити саму Українську Державу.
Не виключено, що підставою для пожвавлення реваншистського середовища стала низька активність правоохоронних органів у розслідувані дій кліки Януковича в області, особливо в тих випадках, де постраждали громадські активісти Черкащини. Це було розцінено як слабкість нової влади. Однак демократія не буває слабкою. Демократія сильна своєю підзвітністю народові. Тож напередодні виборчої компанії ми маємо зробити все, щоб сили реваншу в області не отримали ніякої перспективи. Громада Черкащини, спираючись на європейський досвід, знайде дієвий механізм люстрації.

Політикани та корупціонери з минулого, що заводили економіку, культуру й освіту області в глухий кут, не повинні мати жодної можливості повернення до владних важелів. Спільними зусиллями всієї університетського громади ми підготуємо й проведемо в Черкаському національному університеті вільні демократичні вибори ректора, на яких реваншистам не залишимо шансу. Як, власне, й на позачергових парламентських виборах у державі. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького повинен стати високою школою не лише професіоналізму й фахової підготовки, а й патріотизму, котрий завжди був сіллю землі Черкаської.

Віталій Масненко, голова Осередку Наукового товариства Шевченка в Черкасах
Володимир Поліщук, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України
Василь Мойсієнко, член Національної спілки журналістів України
Василь Пахаренко, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України
Іван Бондар, заслужений художник України, член Національної спілки художників України
Юрій Колісник, член Національної спілки журналістів України
Юрій Михайлюк, член Національної спілки краєзнавців України
Анатолій Стеценко, заслужений тренер України, координатор ГО «Автомайдан Черкаси».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x