Валентина Коваленко пропонує виготовити жетони для військових-земляків

Валентина Коваленко пропонує виготовити жетони для військових-земляків

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко виступила з ініціативою виготовити для усіх черкащан, які вирушають в зону бойових дій, жетони, які б допомагали ідентифікувати воїна у разі необхідності. Цю думку вона висловила на своїй сторінці у ФБ.

«Для наших хлопців, які воюють в АТО, необхідно запровадити спеціальні ідентифікаційні жетони. Така думка прийшла мені під час сьогоднішнього сумного заходу. В «Оршанці» прощалися з черговим загиблим воїном – 45-річним офіцером Сергієм Лифарем. Його близьким вручили посмертну відзнаку для Сергія «За заслуги перед Черкащиною» і грамоту облради і облдержадміністрації.

Під час прощання поспілкувалася із військовими. Доля 7-х воїнів наразі невідома. Військові сказали про те, що нині існує проблема – як ідентифікувати деяких полеглих у бойових діях, якщо при них немає ніяких документів, а тіло понівечене до непізнаваності. Під час бесіди, у який взяв участь і голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, я запропонувала виготовити усім хлопцям перед відправкою у зону бойових дій спеціальні жетони з номерним знаком.

Ось, приміром, і досі вражає педантичність німців. У селі Білозір’я, де я живу, є їхнє велике поховання ще з часів Другої світової. Їхні нащадки хочуть викопати рештки своїх родичів і перевезти на батьківщину. Кожного похованого можна ідентифікувати, тому що кожен з них має спеціальний жетон із зашифрованою інформацією. Виявляється, нині подібні жетони мають лише офіцери, які були офіційно призвані на службу. А прості солдати, й особливо ті, хто пішов добровольцем, у разі (не дай Боже) загибелі взагалі можуть бути невпізнаними. Необхідно також створити чіткий реєстр усіх, хто їде воювати на Схід, незалежно від того, чи мобілізована людина, чи доброволець.

Від обласної ради на військовий комісаріат та на командувача Національної гвардії України ми завтра направимо лист, щоби ця ініціатива була втілена у життя, і проблема ідентифікації та обліку усіх, хто бере участь у бойових діях, була вирішена».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x