Черкаським сім’ям загиблих у зоні АТО виплачують соціальну допомогу

Черкаським сім’ям загиблих у зоні АТО виплачують соціальну допомогу

«23 жителі Черкаської області загинули, виконуючи свій військовий обов’язок у ході антитерористичної операції на Сході України. Робиться усе можливе для забезпечення належного соціального захисту сімей загиблих. Наразі вже проведено зустрічі з 17 сім’ями, які проживають на території області. На сьогодні статус члена сім’ї загиблого встановлено 6 сім’ям, щодо 10 – проводиться відповідна робота з підготовки пакету документів для встановлення військово-лікарськими комісіями Міністерства оборони, МВС та Державної прикордонної служби України причинного зв’язку загибелі військовослужбовців», – повідомив заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Шимчук на селекторній нараді з головами райдержадміністрацій. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

За результатами зустрічей вжито необхідних заходів для вирішення соціальних проблем сімей загиблих та надано всебічну підтримку в розв’язанні інших питань їхнього життєзабезпечення, зокрема виділено кошти з місцевих бюджетів на виплату матеріальної допомоги залежно від можливостей бюджету (наприклад – у Золотоніському районі батькам загиблого Сергія Єпіфанова виділено 30 тис грн, у Смілі сім’ї загиблого Євгена Войцехівського – 100 тис грн), надано допомогу в призначенні пенсії, встановлено меморіальні дошки. В Уманському районі, шляхом внесення змін до районної програми «Турбота», виділено матеріальну допомогу в розмірі 200 тис грн для лікування та реабілітації військовослужбовців постраждалих під час проведення АТО.

Також заступник директора департаменту звернув увагу, що своєчасне встановлення статусу дає можливість отримувати в повній мірі соціальні гарантії, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а це понад 20 різних видів пільг, найбільш важливими з яких є: оплата житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, придбання палива, отримання разової грошової допомоги до Дня Перемоги, санаторно-курортного лікування, надбавку до пенсії та інші.

– За ініціативи керівництва області Департаментом соціального захисту населення підготовлено зміни до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014–2020 роки щодо виділення коштів із обласного бюджету на виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі 50 тисяч гривень членам сімей загиблих в АТО незалежно від встановленого статусу.
Щодо 10 членів сімей вже прийнято рішення про виділення коштів, щодо 12 – готується проект рішення, який буде винесено на розгляд чергової сесії.

Крім того, Міністерством соціальної політики розроблено проект змін до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, затвердженого постановою КМУ від 05.04.2012, в якому враховано пропозиції Департаменту соціального захисту щодо осіб, які отримали поранення, контузію або каліцтво при виконанні службових обов’язків під час проведення АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x