Арсеній Яценюк: У першому півріччі експорт продукції до ЄС зріс на 1,3 млрд. дол.

Арсеній Яценюк: У першому півріччі експорт продукції до ЄС зріс на 1,3 млрд. дол.

За перше півріччя 2014 року експорт української продукції до Європейського Союзу зріс на 1,3 млрд. дол., а в Російську Федерацію зменшився на 2,5 млрд. дол. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 19 серпня, під час зустрічі з представниками найбільших сільськогосподарських товаровиробників України, яка відбулася на Черкащині в рамках круглого столу «Основні аспекти Урядового пакету комплексних змін у податковій системі (Концепції реформування податкової системи України)».

Про це пише «Урядовий портал».

«За перше півріччя у нас збільшився експорт до Європейського Союзу на 1,3 мільярда доларів США і зменшився в Росію на 2,5 мільярда доларів США», – повідомив Арсеній Яценюк.

Це означає, зазначив Глава Уряду, що підприємці шукають вихід на європейські ринки.

«Не вистачає, звичайно, інституційної спроможності влади та інвестиційної спроможності вашої, щоб йти швидко на ринки ЄС. Дайте мені відповідь, що треба від нас, який документ підписати, щоби збільшити ваші обсяги експорту до країн-членів ЄС», – підкреслив Арсеній Яценюк. При цьому він наголосив, що для збільшення обсягів експорту сільськогосподарської продукції на ринки країн-членів ЄС і створення кращих умов для бізнесу представники галузі повинні бути з Урядом у постійному діалозі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x