Урядовці та аграрії обговорили шляхи підвищення ефективності сільгоспвиробництва

Урядовці та аграрії обговорили шляхи підвищення ефективності сільгоспвиробництва

Під час круглого столу на тему «Основні аспекти Урядового пакету комплексних змін у податковій системі (Концепції реформування податкової системи України)», який проходив учора на Черкащині під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, аграрії висловили свої пропозиції щодо реформування податкової системи України у напрямі підвищення ефективності сільгоспвиробництва.

За словами учасників, подальшому розвитку агарної галузі сприятимуть нові податкові зміни, які запропоновані Урядом. На сьогодні Концепція реформування податкової системи проходить активне обговорення з бізнесом та громадськістю для пошуку оптимальних моделей та напрямів здійснення запропонованих змін.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус головним завданням на сьогодні вважає досягнення балансу інтересів держави та бізнесу.

«Нині в Україні триває робота зі збирання цьогорічного врожаю. Незважаючи на великі втрати сільгоспугідь у зоні проведення АТО та анексованого Криму, урожай та об’єми зібраного зерна суттєво перевищують показники, зафіксовані у минулому році. Є підстави розраховувати на більші обсяги урожаю, ніж торішні. У 2013 році частка аграрного ринку склала 11%, або 160 млрд. грн. До загального фонду державного бюджету сплачено 1,3 млрд. грн. податків. Тобто частка податків, які зараховуються до держбюджету, в ВВП становить всього 0,8 %», – зазначив Ігор Білоус.

При цьому, за словами керівника ДФС, третину виручки по країні сплачують 90 відс. аграрних підприємств, які мають річні обсяги виручки не більше 20 млн гривень. Майже половину площ сільськогосподарських угідь обробляє трохи більше 3% підприємств.

«Ситуація на сході України докорінно змінює модель існування господарських зв’язків, змушує бізнес шукати шляхи адаптації до нових умов існування. З іншого боку існує близька перспектива європейської інтеграції, ключом до якої є швидка адаптація українських товаровиробників до стандартів ЄС. Враховуючи все це ми повинні спільно вирішити, якими повинні бути зміни податкового та митного законодавства, яка концепція реформування зарплатних податків може бути прийнята лідерами аграрного виробництва», – наголосив Ігор Білоус.

Під час обговорення запропонованих Концепцією податкових змін аграріям було запропоновано надати конкретні пропозиції щодо оподаткування галузі, які, у свою чергу, будуть детально опрацьовані Міністерством фінансів та ДФС України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x