Жителі Черкаського району допомагають бійцям АТО

Жителі Черкаського району допомагають бійцям АТО

Жителі та актив Черкаського району збирають гуманітарний вантаж для відправлення на Схід України. За інформацією виконкомів сільських рад, люди щодня приносять необхідні речі та продукти харчування для військових, що задіяні у проведені антитерористичної операції.

Так, у травня жителі сіл Байбузи, Білозір’я, Будище, Вергуни, Геронимівка, Дубіївка, Думанці, Кумейки, Мошни, Руська Поляна, Сагунівка, Свидівок, Софіївка, Степанки, Тубільці, Хацьки, Худяки, Червона Слобода, Чорнявка, Яснозір’я, Хутори зібрали та передали через благодійний фонд «Час надії» до зони АТО близько 20 тонн продуктів харчування, а 8 тонн було передано через громадське об’єднання патріотичних сил Черкащини.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській РДА.

Також на початку липня, зібравши необхідні кошти, жителі с. Білозір’я закупили 10 радіостанцій та камуфляжні костюми для батальйону «Айдар», а зі Степанок було відправлено 1,5 тонн гуманітарної допомоги бійцям цього батальйону та 7,5 тонн до м. Краматорськ.

Пізніше до Слов’янська було відправлено 3 тонни м’яса птиці у спеціальній вантажівці від ДП «Перемога Нова» с. Будище. Також 3 тонни продуктів передали підприємства сіл Вергуни (СТОВ «Колос»), Хацьки («Хацьки-Агро»), Руська Поляна (СТОВ «Зоря»).

2 тонни продуктів зібрали Свидівоцька та Яснозірська сільські ради, відправивши гуманітарний вантаж до Краматорська. Жителі села Хацьки через ГО «Патріотичні сили Майдану» відправили 5 тонн «гуманітарки», до яких, крім продуктів, входили ліки та засоби особистої гігієни.

Вергунівська сільська рада надала фінансову допомогу (по 3 тис. грн) 7 військовослужбовцям, а жителі села передали 5 тонн гуманітарної допомоги для батальйонів патрульної служби Управління внутрішніх справ України в Черкаській області, які задіяні в АТО. Ще 2 тонни завезли до складу, які незабаром будуть передані військовим до Луганської та Донецької області.

Нещодавно жителі сіл Думанці та Чубівка зібрали близько 3 тонн продуктів харчування, з яких половину передано до Черкаського автомобільного батальйону, а іншу буде відправлено 16 серпня.

Також продукти харчування для тимчасових переселенців, що нині проживають у санаторії «Мошногір’я» с. Будище, зібрали сільські громади сіл Мошни, Будище, Байбузи, Тубільці, Софіївка. Активно до цієї акції долучився колектив Мошніського будинку культури та Мошенської Свято-Преображенської церкви.

Висловлюємо щиру подяку жителям Черкаського району, підприємницьким структурам, громадським організаціям, волонтерам Черкащани за надану допомогу та підтримку у нелегкий для країни час.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x