Юрій Ткаченко: паї повинні реєструвати сільські ради

Юрій Ткаченко: паї повинні реєструвати сільські ради

Функцію реєстрації паїв слід перейняти сільським та селищним радам, а порядок отримання у користування земельних ділянок водного фонду та методика проведення державної експертизи землевпорядної документації мають бути спрощеними. Із такими пропозиціями під час круглого столу \”Аграрна країна – 2014\” за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, який відбувся у Корсунь-Шевченківському районі, вийшов голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

– Черкащина завжди славилася як аграрний край, наші хлібороби вміють добре працювати й вирощувати зернові, – коротко презентував область її очільник. – Приємно чути те, що наш край серед кращих за врожайністю ранніх зернових, утім, ті 82-86 центнери з гектара – ще не межа, насправді, аби не буревії, могли б зібрати й більше ста…
Для успішного розвитку аграрного бізнесу Юрій Ткаченко ініціює ще й певні законодавчі зміни. Зокрема, до Закону України \”Про регулювання містобудівної діяльності\”.

– Як тільки бізнес починає вкладати кошти в свій проект, цей закон одразу вступає в дію, тобто ще не ввели об’єкт в експлуатацію, а вже треба сплатити пайовий внесок, зазвичай, у розмірі 10 відсотків, – сказав голова ОДА Юрій Ткаченко. – Моя пропозиція полягає в тому, щоб провести розстрочення, приміром, на два чи три роки, після запуску об’єкта. Підприємство заплатить ці кошти, але платити їх слід вже з доходів.

Не менш важливою, на думку керівника Черкащини, є необхідність ухвалення закону про молоко та молоковмісні продукти, м’ясо та м’ясовмісні продукти.

– Такий закон чітко б розмежовував на полицях магазинів продукти, які виготовлені з молока і ті продукти, які навпаки мають тільки незначну кількість молока, – сказав він. – Це було б корисним і для інвесторів.
А для того, щоб не гальмувати процес вкладення інвестування коштів, за словами Юрія Олеговича, можна рекомендувати органам місцевого самоврядування закласти у бюджети на наступний рік фінансування заходів щодо планування територій на їхньому рівні.

– Нині, коли заходить потенційний інвестор, він не бачить земельну ділянку, оскільки не визначені її межі, – зазначив очільник області. – Він не може отримати містобудівні умови та обмеження і, як результат, це затримує…

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Водночас, голова ОДА підкреслив, що наразі в області працюють над стратегією економічного та соціального розвитку краю на найближчі п’ять років \”Черкащина – 2020\”. У ній каже, серед пріоритетів, буде аграрна галузь та інвестиційна діяльність.
– Ми достатньо відкриті для роботи з інвесторами, хоча й свідомі того, що в умовах сьогодення іноземний інвестор навряд чи прийде, та й якщо ми будемо танцювати під кулями, нас ніхто не зрозуміє, – зазначив Юрій Олегович. – Та все ж таки, на своєму рівні ми повинні докласти максимум зусиль для викорінення корупції, вкладати гроші в розвиток інфраструктури. А це, в свою чергу, дасть змогу залучити сюди й більшу кількість інвесторів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x