«Підземного» злодія впіймали на Смілянщині

«Підземного» злодія впіймали на Смілянщині

Протягом декількох місяців молодик обкрадав підземні лінії телефонного зв’язку. Правоохоронці встановили особу зловмисника, за фактом скоєння серії крадіжок відкрито ряд кримінальних проваджень.

Останнім часом до Смілянського міськвідділу міліції почастішали звернення від місцевого відділення зв’язку про те, що невідома особа викрадає телефонний провід, який прокладено у підземних колодязях міста. За декілька місяців правоохоронці зафіксували сім таких крадіжок, які траплялися в одному з мікрорайонів міста. Невідома особа відрізала від мережі багатожильний алюмінієвий провід довжиною від 50-ти до 300 метрів, чим позбавляла телефонного зв’язку тисячі абонентів.
Щоразу після надходження інформації про скоєне кримінальне правопорушення на місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група, але зловмисник швидко зникав, не залишаючи після себе жодного сліду. Працівники карного розшуку щоденно проводили пошукові заходи, опитували місцевих жителів, перевіряли осіб з числа раніше судимих за аналогічні правопорушення та відпрацьовували приймальні пункти металобрухту.

Про це «Новій Добі» повідомили в СГЗ УМВС України в Черкаській області.

Від випадкових свідків стало відомо, що на один із заготівельних пунктів металобрухту приходив молодий чоловік, який намагався здати обгорілий провід. Дізнавшись від свідків прикмети ймовірного зловмисника, в поле зору правоохоронців потрапив 26-річний місцевий житель, який лише декілька місяців тому був засуджений до умовного терміну покарання за вчинення кримінального правопорушення. Зібравши достатньо доказів, які підтверджували, що до серії крадіжок причетний саме цей молодик працівники карного розшуку затримали його та доставили до міськвідділу міліції.

Під тиском незаперечних доказів зловмисник у скоєному зізнався і все розповів правоохоронцям. На «справу» їздив своїм велосипедом. Знаючи місце розташування колодязів, в яких прокладено телефонні лінії, він за допомогою мисливського ножа перерубував багатожильний провід телефонного зв’язку і перевозив його до лісосмуги. Вперше йому вдалося викрасти близько 50-ти метрів кабелю, який він очистив від ізоляції і здав на брухт кольорових металів. З кожної крадіжки зловмисник отримував від 1000 до 2000 гривень, які витрачав на власні потреби. За час своєї незаконної діяльності, за попередніми підрахунками, чоловік завдав підприємству збитків на суму близько 50000 гривень.

Наразі слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри зловмиснику запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x