Бібліотекарі Черкас допомагають переселенцям із зони АТО

Бібліотекарі Черкас допомагають переселенцям із зони АТО

До долі переселенців, які переїжджають на Черкащину із зони АТО, ніхто не може бути байдужим. Так, особливу увагу сім’ям-переселенцям приділяють працівники Черкаської Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки.

Серед проблем переселенців, які намагаються вирішити бібліотекарі, – труднощі з оформленням реєстрації за місцем проживання, допомога в пошуку житла та роботи. Працівники бібліотеки надають безкоштовний доступ до мережі Інтернет, консультують щодо користування «Скайпом» та електронною поштою, з яких переселенці можуть дізнатися про новини з зони АТО, про стан рідних та близьких, які залишилися на території Донецької та Луганської областей.

– Ми всіма силами намагаємося допомогти переселенцям забути жахливі події, свідками яких вони стали, розрадити, призвичаїтися до мирних буднів в нашому місті, – розповідає директор Черкаської міської бібліотечної системи Тетяна Дубова.
Бібліотекарі щоденно проводять інформхвилинки для читачів про стан в зоні АТО і закликають небайдужих долучитися до благодійної акції «Магазин безкоштовних речей», яку організувала і проводить Черкаська міська рада.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x