У Софіївському лісництві ростуть сосни-сестри

У Софіївському лісництві ростуть сосни-сестри

Сосни-довгожителі, вік яких вже перетнув позначку у півтори сотні років, ростуть на території Софіївського лісництва Канiвського лiсоспу. Опікуються пам’яткою природи місцевого значення тутешні лісівники. Вони огородили віковічні дерева та поставили відповідні природоохоронні знаки та вказівники.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– «Поріднили» правічні сосни місцеві жителі, назвавши їх сестрами. Назва в народі швидко прижилась, тож використовують її і нині, – розповідає лісничий Софіївського лісництва Сергій Боровик.

За його словами, на фоні своїх молодших, майже 60-річних колег, багатовікові сосни легко впізнати. А от знайти – набагато важче, оскільки дістатися до них можна лише бездоріжжям та через болотисту місцевість. Тож знайти їх подорожнім буде нелегко.

Втім, місцеві мешканці знають лісові шляхи та навіть приходять туди відпочивати. Завбачливі лісівники облаштували для цього і своєрідну рекреаційну зону.

Як розповідають старожили, у воєнні роки на цьому місці були поселення. Свідченням цьому є залишки землянок, які можна побачити і нині. Тож сосни, як свідки тих буремних років нагадують ще й про історичні події.

За словами директора Канівського лісгоспу Олександра Ігнатюка, канівська земля має багато історичних пам’яток увіковічених природою.

– Усі вони завжди перебували під опікою лісівників, які підтримують їх у належному стані та доглядають за ними, адже те що зберегла природа, зберегла історія – мають оберігати і люди, – переконаний директор лісгоспу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x