На Черкащині з’явиться навчально-реабілітаційний центр для дітей із вадами слуху

На Черкащині з’явиться навчально-реабілітаційний центр для дітей із вадами слуху

В області з’явиться навчально-реабілітаційний центр для дітей із вадами слуху. Його створять шляхом реорганізації Черкаського навчально-виховного об’єднання «Дошкільний навчальний заклад – спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №37» та передачі його з міської до обласної комунальної власності. Це буде зроблено на найближчий сесії обласної ради. Це та інші питання обговорювали освітяни під час наради з першим заступником голови обласної ради Наталею Кравцовою.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській обласній раді.

Зокрема, йшлося про те, що нещодавно Держфінінспекція виявила порушення в функціонуванні закладу. Згідно із Бюджетним кодексом України, видатки на утримання спеціальних шкіл повинні здійснюватися з обласного, а не міського бюджету, як це було до цього. Тож це порушення має бути усунуте.

У навчальному закладі №37 міста Черкаси навчається 72 дитини із вадами слуху та іншими проблемами зі здоров’ям: аутизмом, розумовою відсталістю, порушеннями постави. Близько половини цих дітей живуть поза межами міста Черкаси. Заклад має міцну матеріально-технічну базу, тож забезпечує дітям якісне навчання і виховання.

В Черкаській області є ще один спеціальний навчальний заклад, в якому навчаються діти із вадами слуху та психічного розвитку. Це Корсунь-Шевченківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради. Під час наради освітяни вирішували, як краще скоординувати роботу обох цих закладів, щоб хворі дітки могли отримувати якісну освіту.

Крім того, під час наради торкалися питань інклюзивної освіти для дітей-інвалідів, соціалізації дітей із вадами фізичного та психічного розвитку. Йшла мова про те, що загальноосвітній заклад Черкас №14 потребує розширення, адже дітей із викривленням хребта в області усе більшає.

– На жаль, сумна статистика засвідчує, що кількість дітей, які мають ті чи інші проблеми зі здоров’ям, постійно збільшується. Тому питанню забезпечення їх якісною освітою та інтеграції їх у суспільство ми повинні приділяти серйозну увагу, – підсумувала наприкінці наради Наталія Кравцова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x