18 сімей загиблих та поранених в АТО – під опікою черкаського соцзахисту

18 сімей загиблих та поранених в АТО – під опікою черкаського соцзахисту

Органи соціального захисту населення за дорученням голови ОДА продовжують відвідувати родини поранених та загиблих учасників АТО з Черкаської області. У ході таких зустрічей вони вивчають проблемні питання, забезпечують надання посильної допомоги, пов’язаної з їхнім матеріальним забезпеченням, соціальним захистом та вирішують багато інших питань.
На цей час зустрічі відбулися з родинами 18 загиблих, які проживають на території області.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

За результатами зустрічей вжито необхідних заходів для вирішення соціальних проблем сімей загиблих та надано всебічну підтримку у розв’язанні інших аспектів їхнього життєзабезпечення. Зокрема виділено кошти з місцевих бюджетів на виплату матеріальної допомоги в залежності від можливостей бюджету, надано допомогу у призначенні пенсії, встановлюються меморіальні дошки.

7-и сім’ям вже присвоєно статус члена сім’ї загиблого, по іншим проводиться відповідна робота.

Департаментом соціального захисту населення підготовлено зміни до обласної програми «Турбота» на 2014-2020 роки щодо виділення коштів обласного бюджету на виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі 50 тис. грн. членам сімей загиблих в АТО. 10 членам сімей вже виділено кошти, по іншим готується проект рішення, який буде винесено на розгляд чергової сесії.
Також вивчаються потреби для надання можливої соціальної підтримки пораненим та членам їх сімей. З 63 поранених відвідано та проведено розмову з 55 сім’ями.

Питання надання їм матеріальної допомоги на лікування вирішується за рахунок коштів місцевих бюджетів, спонсорської та благодійної допомоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x