Заборгованість заробітної плати в області зменшилась на 1%

Заборгованість заробітної плати в області зменшилась на 1%

Вивчати досвід інших областей та робити все можливе, аби заборгованість із заробітної плати постійно зменшувалася до повної її ліквідації. На цьому наголосила перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова на черговому засіданні тимчасової комісії обласної державної адміністрації з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

За оперативними даними загальна сума заборгованості із заробітної плати в Черкаській області на 15 серпня 2014 року становила 20,7 млн грн. Порівняно зі статистичними даними на 1 січня 2014 року заборгованість збільшено на 9,1 млн грн. (на 78,6 %), до 01.07.2014 (за статистикою) – зменшено на 214,1 тис. грн. (на 1,0 %).

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Шимчук в ході наради звернувся до присутніх представників підприємств, заборгованість із заробітної плати на яких складає четверть усієї заборгованості області:
– Оскільки ситуація на деяких підприємствах-боржниках не покращується, члени комісії хотіли б почути вашу думку стосовно подальших кроків у напрямку виплати працівникам заборгованої заробітної плати. Якщо з нашої сторони потрібна якась допомога, ми готові всіляко сприяти у вирішенні цих болючих для області питань.

Серед заслуханих підприємств найбільшими боржниками із заробітної плати є: КП «Аеропорт Черкаси», ТОВ «Облагропромбуд», відокремлений підрозділ Тальнівський будівельно-економічний коледж Уманського національного університету садівництва, ПАТ «Старобабанський гранітний кар’єр» та Публічне Акціонерне Товариство «Черкаський Приладобудівний завод».

Усі п’ять керівників підприємств, які виступили зі своїм баченням виходу із ситуації, запевнили, що робитимуть усе можливе, аби ліквідувати заборгованість із заробітної плати у якомога коротші терміни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x