Середній розмір пенсії на Драбівщині 1258 грн

Середній розмір пенсії на Драбівщині 1258 грн

Учора, 26 серпня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Лободи проведено координаційну нараду із керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі, правоохоронних органів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Про стан виплати пенсій в районі та наповнення бюджету Пенсійного фонду України, погашення заборгованості з єдиного соціального внеску доповідала начальник управління Пенсійного фонду України у Драбівському районі Олена Черниш. Вона зазначила, що на сьогодні 12,3 тисячі пенсіонерів Драбівщини отримують вчасно пенсію, середній розмір якої складає 1258 грн. Для виплати пенсій необхідно щомісячно 3,8 млн.грн, платники району сплачують лише 3,8 млн.грн., що становить 23,8 % до потреби. За січень – липень поточного року до бюджету Пенсійного фонду мобілізовано 26,5 млн.грн. страхових внесків, темп росту до відповідного періоду минулого року складає 100,8 %. Співдоповідачем з цього ж питання виступив Олександр Масло, начальник Драбівського відділення Золотоніської ОДПІ.

Про вжиті заходи щодо ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах та організаціях району інформувала начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Ніна Симоненко. Також було розглянуто ряд важливих питань, зокрема, соціального забезпечення громадян, які прибули на тимчасове перебування до району з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, виконання бюджету району за серпень поточного року, проведення розрахунків сільськогосподарських товаровиробників за оренду земельних часток (паїв), готовності загальноосвітніх шкіл до нового навчального року.
Підсумовуючи розгляд питань, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Лобода звернув увагу присутніх на конкретні заходи, які потрібно вжити місцевим органам виконавчої влади для вирішення таких актуальних питань, як зростання реальних доходів громадян, легалізація ринку праці і, як наслідок, зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x