Уманські шкільні заклади до нового навчального року готові

Уманські шкільні заклади до нового навчального  року готові

Для своєчасної та якісної підготовки навчальних закладів району до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 навчального року розроблено план основних заходів і робіт, який затверджений головою райдержадміністрації та видано розпорядження голови райдержадміністрації № 184 від 06.08.2014 «Про перевірку готовності та прийом освітніх закладів району до нового 2014-2015 навчального року», згідно якого створено комісію по перевірці готовності та прийому освітніх закладів району до нового 2014-2015 навчального року. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

До складу комісії входили представники райдержадміністрації, районної ради, відділу освіти, Уманського міськрайонного управління ДержСЕС та управління ГУ МНС в Черкаській області.

З 11.08.2014 по 19.08.2014 комісією перевірено готовність до роботи у новому навчальному році та осінньо-зимовому періоді 2014-2015 років 41 загальноосвітній, 19 дошкільних закладів, Рижавський МНВК, Бабанську та Ладижинську школи-інтернати.

Спеціалізованою організацією проведено лабораторні випробування опору ізоляції проводів і кабелю та опір заземляючих пристроїв, на що у 2014 році витрачено кошти в сумі 18 тис. грн.

З метою своєчасної та якісної підготовки навчальних закладів району до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період протягом літнього періоду за рахунок залучених коштів у всіх навчальних закладах району проводились поточні та косметичні ремонтні роботи, вживалися заходи щодо зменшення витрат на енерго- та теплоносії.

При підготовці до нового навчального року значна увага приділялася виконанню комплексу заходів, спрямованих на належну організацію харчування дітей. Для покращення матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів протягом літнього періоду придбано:
– посуд (на суму 78,6 тис. грн.);
– м’ясорубки (4,8 тис. грн.) ;
– миючі ванни односекційні (5,1 тис. грн.).

Станом на 19.08.2014 року навчальні заклади району 100 % забезпечені керівними і на 96 % педагогічними кадрами. У новому 2014-2015 навчальному році до роботи приступлять 10 молодих спеціалістів.

Поточні ремонти проведено в усіх закладах освіти Уманського району. Капітальний ремонт котельні проведено у Полянецькому ДНЗ. Перекриття покрівлі котельні в Дмитрушківському ДНЗ.

Упорядковані всі території дошкільних навчальних закладів і дошкільних підрозділів НВК. Пофарбовані ігрові споруди на майданчиках. Оновлено ігрові майданчики в Дмитрушківському, Доброводівському, Косенівському НВК. Обладнані фізкультурні майданчики.

Пильна увага приділяється найменшим учням, які починають свої перші кроки у шкільному житті. Без турботливих рук і доброї душі вчителів початкової ланки першокласникам важко адаптуватись до дорослого шкільного життя. Належні умови для учнів 6-річного віку створені у всіх навчальних закладах району.

Придбано нові парти для учнів третіх класів в Кочубіївській, Паланській ЗОШ, Доброводівському НВК, оновлено парти в усіх початкових класах Оксанинської ЗОШ.

В усіх загальноосвітніх навчальних закладах створено умови для учнів перших класів: наявні ігрові куточки у класних кімнатах, кімнати відпочинку для першокласників, які відвідують групи продовженого дня (16 кімнат).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x