У Надточаївці запалав блакитний вогник, якого селяни очікували сім років

У Надточаївці запалав блакитний вогник, якого селяни очікували сім років

Це стало можливим завдяки народному депутату Геннадію Бобову, який виконав свою обіцянку жителям села.
– Дуже добре, що нарешті в нас буде газ, бо хтозна, як на старості доведеться. Може, тоді дровами чи вугіллям і не зможу топити, – ділиться враженнями Ніна Василівна Литвин. – У моїх синів Василя й Сергія вже підключили, а в нас буде на днях. Невістка, онуки радіють. Вони ретельно готува¬лися до цієї події, бо саме в хаті мого Василя найперше підключили газ. Тепер он гостей приймають.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– І в нас усе підведено, треба лише підключити після приймальної комісії, – долучилася до розмови Лідія Степанівна. – Чекаємо цієї розкоші вже не один рік. Тоді ще ходила без палички, загортала канави – могла працювати. А дід (був ветераном війни) не діждався газу. Хотів хоч би день прожити з газом. Дав би Бог, щоб нам у такому добрі хоч ще трохи пожити. Кажуть, що газ дорогий, але й дрова, й вугілля теж недешеві.

Дійсно, надточаївці сім років чекали цієї події. Як розповів сільський голова Микола Шевченко, на прокладання газопроводу затрачено не лише багато часу, а й сил, нервів і здоров’я.

– Люди терпіли, бо обіцяли, що ось-ось буде газ, – каже Микола Анатолійович. – Проблема була в коштах, документації: то немає якогось рішення, то дозволу. Дехто розчарувався, втратив надію, відмовився. Дехто каже, що, мовляв, буде газ у селі, тоді будемо робити й собі. Частина пенсіонерів померли, не дочекавшись газу. Дуже вдячні нашому депутатові Геннадію Бобову, який виділив кошти для підведення газопроводу до села. Потім виникли незаплановані витрати, і ми звернулися до нього з листом про фінансову підтримку для здійснення врізки, наладки й перевірки газорегуляторних пунктів і сільської газорозподільної системи. Геннадій Борисович відгукнувся на нашу проблему. Долучилися до цієї важливої справи й районна влада, місцеві орендарі та підприємці, «Черкасигазбуд», ПАТ «Черкасигаз», велика робота лягла на плечі газового кооперативу нашого села.

Тож завдяки спільним зусиллям блакитний вогник урочисто запалав у Надточаївці Шполянського району. Уже понад 30 будинків готові до підключення газу. Поступово газове господарство прийматиме роботу й підключатиме інші оселі.
– Нині знакова подія для Надточаївки, адже ви довго чекали цей газ. Пам’ятаю, два роки тому ви запитували, чи буде-таки в селі блакитне паливо. Я пообіцяв, що докладу максимальних зусиль для здійснення вашої мрії. Прошу у вас вибачення, що підведення газу так надовго за¬трималося. На це були різні причини, але, врешті-решт, ми маємо результат, – звернувся до надточаївців народний депутат України Геннадій Бобов. – Впевнений, що топити груби дровами у ХХІ столітті – це шлях в нікуди. Важливо запалити газ хоча б в одній хаті, тоді точно блакитне паливо буде в усіх, хто цього побажає. Бо часто газ підводять до села й забувають про нього. А треба дійти до реального результату: запалити в хаті плиту й посмажити яєчню. І сьогодні ми це обов’язково зробимо. Вітаю з цією подією і сподіваюся, що жителі Надточаївки побачать, що газ – це точно краще, ніж дрова, краще, ніж вугілля. Переконаний, що село оживе й житиме краще – іншого шляху в нас немає.
Після урочистостей на околиці села свято продовжилося в оселі Василя та Олени Литвинів. Увімкнувши газову плиту, Геннадій Бобов разом із господинею посмажили традиційну яєчню.

За останні 3 роки за сприяння Геннадія Бобова було газифіковано 7 сіл і ще 10 населених пунктів очікують на «блакитний вогник» найближчим часом. Нагадаємо, що в найближчі два роки Україна позбавиться від газової залежності Росії через значне нарощування видобутку власного природного газу і будівництва LNG-терміналу в Одесі для приймання газу з родовищ Каспію і Близького Сходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x