У Карпатах тальнівські діти отримали нові враження

У Карпатах тальнівські діти отримали нові враження

На літніх канікул п’ятеро дітей Тальнівського району побували в Карпатах у таборі «Нове покоління на українських вакаціях». Це три учениці з Кривоколінської школи: Альбіна Давиденко, Ольга Мицик, Каріна Костенко, а також Каріна Титаренко з Глибочка та Анна Білоус із Майданецького. З Черкаської області була лише ця п’ятірка тальнівчанок. А всього з України відпочивало 120 дітей. Відпочинок тривав два тижні.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Канадська благодійниця Руслана Вжесневська організувала літній дитячий табір у селищі міського типу Ворохті Івано-Франківської області. Міжнародний благодійний фонд «Нове покоління» опікується українськими дітьми-сиротами, напівсиротами, дітьми з багатодітних сімей та тими, батьки яких загинули під час АТО.

Групу з Тальнівщини зустріли радо й гостинно. Кожен день був заповнений цікавими стравами. Діти виготовляли свічки, займалися писанкарством, вишивали, малювали, складали букети квітів тощо. Також відпочивальники відвідували гурток йоги та грали в футбол. А надто всім сподобалася поїздка на скелю Олекси Довбуша. Діти з цікавістю слухали екскурсовода про відважного українського богатиря, про якого складено чимало легенд. Іменем Довбуша названо багато пам’ятних місць: це і гора в Карпатах, і печера на горі Говерла, скеля поблизу Яремчі. Під час сходження на гору Хом’як (ішли 3,5 км) діти виконували завдання: збирали квіти, щоб увечері сплести вінок.

А ще тальнівчанки побували на гуцульському весіллі та в спорткомплексі «Буковель». До того ж, подружилися з канадськими однолітками.

Прощання з табором було святковим: співали, танцювали, обмінювалися адресами. Дітям вручили гарні подарунки: одяг, взуття, предмети особистої гігієни тощо.

Від імені тальнівчанок Альбіна Давиденко подякувала організаторам за відпочинок і висловила сподівання, що наступного року знову відвідає цей табір у Карпатах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x