Золотоноша – місто чорнобривців

Золотоноша – місто чорнобривців

Ця фраза не нова. Її можна почути на міських святкових заходах і просто в розмовах. Навіть фестивалі чорнобривців у нашому місті проводять. І не тільки патріоти міста, а просто приїжджі кажуть, що такого розмаїття цих традиційно українських квітів у жодному райцентрі нашого краю немає.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Одна тільки чорнобривцева алея тягнеться на півтора кілометра. Ідеш-ідеш, а кінця-краю не видно килимові цих сонячно-жовтих та червонясто-коричневих квітів. Центральна частина міста прикрашена яскравими квітковими композиціями. Самих тільки чорнобривців тут більше десятка сортів і видів. А ще петунії, сальвії, агератум. Рудбекія, алісіум, декоративна капуста. Цинія, газанія, портулак. І, звичайно, троянди. Разом із інженером із озеленення Тетяною Кучеренко намагаємося порахувати, скільки сортів і видів квітів висаджено на клумбах міста. Виходить близько сотні. Та чорнобривці все-таки переважають. А начальник міської дільниці благоустрою Григорій Кочмар точно знає, що тільки саджанців однорічників було висаджено мільйон. Вирощувала їх невеличка бригада – 12 жінок. Дуже переживали, коли навесні квіти зійшли, а тут – приморозки. Бо ж висіяли під звичайним поліетиленовим напиналом, підтримуваним дерев’яними рейками, без обігріву. Квіти ж дорогі, велика частина – цінні закордонні гібриди. Але все обійшлося. Тому наступної весни планують придбати справжню теплицю, щоб не ризикувати й за потреби підігрівати. Нові сорти квітів також будуть обов’язково.

Підтримувати цю красу на вулицях – то нелегка праця усе тієї ж маленької бригади з 12-ти жінок разом з Тетяною Кучеренко. Тетяна Василівна за освітою інженер із озеленення, а за покликанням – художник-дизайнер. Усі оті квіткові мережива на вулицях – витвір її фантазії. А вже полоти на клумбах бур’яни, постійно поливати, «загораючи» під палючим літнім сонцем – справа квітникарок. Адже квіткова краса має бути такою ж свіжою, як нині, і 24 серпня, коли золотонісці та гості відзначатимуть День міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x