Куди підуть гроші черкаських ДАІшників?

З трьох викритих Сумською громадською організацією «Бюро аналізу політики» корупційних схем найбільш резонансною буде, мабуть, оборудка черкаських ДАІшників. Про неї експерти «Бюро аналізу політики» розповіли під час прес-конференції, що відбулася сьогодні в прес-центрі «Нової Доби».

У червні цього року управління ДАІ в Черкаській області закупило два екземпляри «Відеоконтроль-Рубіж» – відомої в Україні системи відеофіксації транспорту на дорогах і порушень правил дорожнього руху. Закупка була на суму 144 тисячі гривень. Купили в одного учасника торгів – ТОВ «Оллі Транс».

Власниками цього ТОВ є дві кіпрські компанії «Галаксус ентерпрайзіз лімітед» та «Чаростель комершіал Лтд». Чому тільки один учасник торгів, пояснили тим, що ТОВ «Оллі Транс» є розробником програмного забезпечення і має виключні права на проведення технічного обслуговування.

У 2011-2012 роках такі системи «Рубіж» закуповували всі управління ДАІ по всій Україні. Усе це відбувалося під тиском тодішнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.
– Прикро, що поки сам Захарченко перебуває у міжнародному розшуку, його кіпрська компанія досі отримує державні кошти, – підсумував Андрій Рибалко.

Варто згадати, що екс-міністр може перебувати там же, де й його колишній шеф – екс-президент України, а значить, його гроші можуть використовуватись нинішніми ворогами України.

Експерти «Бюро аналізу політики» Віктор Бобиренко та Анддрій Рибалко готові поділитися своїми знаннями щодо того, як викрити корупційну схему, де знайти інформацію, причому офіційну і публічну, як правильно її витлумачити, з усіма охочими. вони запрошують журналістів, громадських діячів, пердставників споріднених громадських організацій на свій семінар, який відбудеться в суботу-неділю (30-31 серпня) в Черкаському обласному художньому музеї. Початок о 10.00. Тренінг триватиме в суботу до 16-ої години, в неділю – до 14.00.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x