Музей Тараса Шевченка у Мошнах уже потребує ремонту

Музей Тараса Шевченка у Мошнах уже потребує ремонту

Допомогти з коштами на ремонт попросили в голови обласної ради працівники музею Тараса Шевченка у селі Мошни Черкаського району. У закладі Валентина Коваленко побувала 28 серпня під час робочої поїздки районом.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській обласній раді.

Музей-відділ «Тарас Григорович Шевченко в селі Мошни» при Черкаському обласному краєзнавчому музеї урочисто відкрили 9 січня 2014 року. На реставрацію колишнього помешкання міщанина Нагановського, де під час своєї останньої подорожі в Україну, в липні 1859 року, Тарас Шевченко провів кілька ночей після арешту в Прохорівці, було витрачено більше мільйона гривень. Музей має максимально відтворювати дух часів Тараса Шевченка. Та не всі будівельно-реставраційні роботи були виконані якісно. Очеретяний дах будівель розповзається і протікає. Усередину музейних споруд потрапляють сніг і дощ.

Поскаржилися музейники голові обласної ради і на відсутність елементарних зручностей для відвідувачів та персоналу. Тут немає ніякого туалету. Це створює неабиякий дискомфорт. У вирішенні цих питань Валентина Коваленко пообіцяла музейним працівникам підтримку обласної ради.

– У музеї Тараса Шевченка мене неприємно вразило те, наскільки неякісно зроблена покрівля. Буду звертатися до управління капітального будівництва облдержадміністрації, хай вони дадуть мені розгорнуту інформацію про те, скільки коштів виділялося на реконструкцію цього музею, і чому саме ми маємо в такому стані зараз дах. Адже музей відкривали зовсім нещодавно! Все це зроблено із неякісного матеріалу, все це зроблено поспіхом, і ми наступаємо знову ж на ці граблі. На таких історичних пам’ятках завжди відмивалися кошти. Ця практика має бути припинена, а музей приведений до ладу, – підкреслила Валентина Коваленко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x