Голова ОДА зустрівся із Корнелісом Хузінхою для залучення інвестицій в область

Голова ОДА зустрівся із Корнелісом Хузінхою для залучення інвестицій в область

Днями голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко зустрівся з Корнелісом Хузінхою – генеральним директором товариства «Кищенці», яке працює у селі з однойменною назвою в Маньківському районі. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

Зустріч провели в рамках обраного владою курсу щодо усунення перешкод для розвитку бізнесу та в цілому з метою залучення інвестицій у область.

Нині на підприємстві працює три сотні черкащан. У середньому вони отримують близько 4 тисяч гривень зарплатні. Основним напрямком діяльності тамтешнього господарства, яке упродовж майже тринадцяти років обробляє 14-ть тисяч гектарів землі, є вирощування зернових культур та великої рогатої худоби. Утім, тут уже мають амбітні плани на майбутнє й хочуть розширити своє виробництво.

Так, відповідно до наданих Департаментом інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків матеріалів, у цьому році ТОВ «Кищенці» реалізує проект «Реконструкція з розширенням існуючої молочно-товарної ферми до 4421 голови для виробництва молока та вирощування телиць за межами с. Добра». Допоки там запрацювали доїльні установки євро класу вартістю біля 60 тисяч євро. Водночас, на підприємстві тривають роботи з будівництва складу для зберігання концентрованих кормів.

– Це один із тих інвесторів, який в умовах сьогодення вкладає кошти не тільки задля того, щоб отримати прибуток, а й спрямовує його на розвиток, – зауважив Юрій Олегович. – Нам потрібен такий інвестор: це і наповнюваність бюджету, і розвиток територій, і робочі місця! Корнеліс Хузінха озвучив певну проблематику, яка стосувалася і податкової, і ветеринарної служб, тож нам у межах наших можливостей необхідно долучитися, аби швидше просувався цей проект.

Загалом, як зауважив обласний очільник, він уже провів близько 20-ти подібних зустрічей із інвесторами. Натепер же він ще й запросив керівника ТОВ «Кищенці» долучитися до розробки Стратегії регіонального розвитку Черкаської області на період до 2020-ого року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x