4 черкаським сім’ям призначили субсидії для відшкодування витрат на оплату компослуг

4 черкаським сім’ям призначили субсидії для відшкодування витрат на оплату компослуг

Державну соціальну допомогу одній малозабезпеченій сім’ї та субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 4 сім’ям надано днями в порядку винятку зазначеним черкаським родинам за рішенням відповідної комісії міського виконавчого комітету. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

У департаменті соціальної політики пояснюють, що соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям та субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надаються всім найбільш незахищеним, малозабезпеченим громадянам.

Їх потенційними одержувачами є пенсіонери, які одержують пенсію меншу за 1,5 тисячі гривень, безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, працюючі громадяни, які отримують мінімальну заробітну плату тощо.

Однак є й винятки. Не зможуть претендувати на допомогу держави в оплаті комунальних послуг власники двох і більше квартир; більше ніж одного автомобіля, транспортного засобу; сім’ї, які протягом року придбали автомобіль, або зробили іншу покупку на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму.

Разом з тим, у кожній родині можуть виникнути сімейні обставини, при яких отримання субсидії чи іншого виду соціальної допомоги вкрай необхідне.

За подібних обставин можна звернутися із заявою до комісії по розгляду заяв громадян з питань надання субсидії та соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям. Рішення про їх призначення (непризначення) в таких випадках приймається на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Так, 29 серпня 2014 року в управлінні соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради відбулося засідання комісії виконавчого комітету Черкаської міської ради для розгляду питань щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання населенню пільг та житлових субсидій.

З проханням призначити державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям та субсидію до комісії звернулося 6 громадян району.

Рішенням комісії задоволено 5 заяв. Із них:

– 3 заявникам надано субсидію на загальну площу житлового приміщення;

– 1 заявнику призначено державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям;

– 1 заявнику надано субсидію за наявності у складі сім’ї працездатної особи, яка не працювала, не служила, не навчалася протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням житлової субсидії.

Відмовлено у призначенні субсидії 1 заявнику, як не власнику житла на якого відкрито особові рахунки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x