Ранок чемпіона

Було у Вас таке, що дні пролітали зовсім непомітно? Раз – і немає дня. Тижня, місяця …

Або з самого ранку, вже немає енергії.

День – це маленьке життя. По суті, у нас більше нічого і немає, крім одного дня. І, ми, часто, не надаємо належної важливості дню, як відрізку часу. Їх же ще багато буде …

Але з того, як ми проживаємо кожен день, потім як пазли складається ціле життя.

Щодня у нас є повторювані справи. Звички. Їх ще називають ритуали. Наприклад, щодня чистимо зуби. Робимо сніданок. Купуємо хліб. Жінки фарбують губи…

Багато ритуалів з\’явилися від необхідності. Ну не дуже приємно буде, коли у людини жовті зуби і запах з рота. А потім ще болісний похід до стоматолога. Хочеш, не хочеш, а будеш чистити зуби вранці.

Сьогодні я хочу поділитися з Вами кількома ранковими ритуалами, без яких начебто можна обійтися…

Але з ними Ви досягнете більшого!

Я називаю ці ритуали – система «Ранок чемпіона».

Ритуал перший.

Перший ритуал, який рекомендую вбудувати в кожен день, це ранній підйом. Приблизно 6 годин ранку. Якщо вистачить дисципліни – 5:00 ранку.

Чому це важливо? Справа в тому, що приблизно з 4.30 ранку на Землю йде колосальний потік творчої енергії. І якщо Ви піднялися в цей час, Ви буквально заряджаєтесь цією енергією на цілий день!

«Ранок вечора мудріший». «Хто рано встає, тому і Бог дає». Золота мудрість народу.

Один тільки нюанс. В Біблії написано: «День починається з вечора». Що це означає? А то, що вечір – це вже початок наступного дня. І від того, як Ви його плануєте і проводите, залежить весь наступний день.

Зі свого досвіду скажу, – для того, щоб вставати рано, потрібно повністю перебудувати свій розпорядок дня. Змінити свої звички. У тому числі і шкідливі …

Наприклад, рано лягати спати. Всі ці казки про «жайворонків», «сов», «голубів» придумали люди, щоб виправдати свої звички. Так зручніше, – нічого не можу зробити, я ж «сова».

Якщо Ви почнете вставати вранці хоча б о 6.00, то вже після 21.00 Вас почне добре так хилити на сон. Так лікується «совізм»)))

Можна, звичайно, порушувати закони природи. Але це ЗАВЖДИ руйнує нас. Як кажуть американці: «Хвороба – це розплата за спосіб життя …»

Я рекомендую лягати спати до 23.00. А ще краще до 22.00.

Кажуть, що одна година до 24.00 дорівнює двом годинам після 6.00.

До речі, а коли Ви востаннє бачили схід сонця не по телевізору?

Ритуал другий.

Момент пробудження. Дуже важливий момент. Він досить короткий. І його можна просто «прошляпити».

У чому суть? Справа в тому, що в момент пробудження, коли вже ніби і не спиш, але ще до кінця не прокинувся, до нашого підсвідомості відкритий прямий доступ.

І фактично те, що ми робимо, думаємо і відчуваємо в цей невеликий період, програмує нас мінімум на цілий день!

Якщо, наприклад, людина прокинулася, і перші її думки (почуття), наприклад, «блін, де взяти гроші на кредит», то це створює певний стан. І в цьому негативному стані людина буде автоматично приймати неефективні рішення, думати і притягувати до себе це погане і т.д. Як кажуть в народі: «Не з тієї ноги встав».

А причина банальна. Десять загублених ранкових секунд. Висновок який?

Контролюйте, про що ви думаєте і відчуваєте в перші миті після сну.
Це ж стосується і «ще п\’ять хвилин поваляюся». Даним рішенням ви запускаєте програму млявості на цілий день! Не дивуйтеся, що потім потрібно розгойдуватися мінімум півдня. І без кави ніяк.
До речі, часто людина занадто багато спить і при цьому не висипається через те, що психіка не встигає відновитися. А це, в свою чергу, результат хронічної перевтоми і безлімітного робочого дня.

Багато хто навіть отримують задоволення від такого стилю життя. Звикли, так би мовити.

Тому прокидайтеся і вставайте з ліжка бадьоро! Ловіть момент і направляйте ваші перші думки і почуття на хороше. Наприклад, на те, що любите. За що вдячні. На цілі. На майбутню радість.
Можете заздалегідь придумати собі фрази-батарейки. Наприклад: «Сьогодні найкращий день мого життя!» або: «Сьогодні зі мною трапиться щось дивовижне!», «Сьогодні я отримую приємні подарунки», «Життя дивне і прекрасне», «Я вдячний (на) життя за те, що …»

Хорошим варіантом може бути молитва. Від серця. Ваша підсвідомість просто буде реалізовувати цю програму цілий день. Воно ж не вибирає, а просто виконує!

Ритуал третій.

Фізична зарядка. Мінімум 45 хвилин. Зарядка від слова «заряджати». Будь-який комплекс, який Вам подобається. Танці, йога, прогулянки на велосипеді, цигун, біг, шейпінг, бодіфлекс, Під музику і без. Та що завгодно робіть, аби це було системно. При цьому вся увага на тіло.

Всі знають про користь зарядки, але роблять одиниці. Адже тіло – це наш найвідданіший друг. Ми ж з ним часто жорстоко обходимося, як з німим рабом. А потім дивуємося, чому нема енергії.
А Ваше тіло для Вас хто? Друг, партнер чи раб? І що Ви зробили для нього останнім часом? …

Ритуал четвертий.

Щоранку, 15-30 хвилин читайте розвиваючі книги. Спокійно. У тиші. На «свіжу» голову.

Це можуть бути біографії великих людей, будь-які книги з особистісного росту і саморозвитку. Головне, щоб вони резонували з Вами, відгукувалися. Не робіть це через насильство над собою.

Важливо визначити собі мінімальний обсяг, скільки потрібно прочитати за кожен раз. Наприклад, мінімум 20 сторінок, одна глава і т.д. Дану норму щоранку витримувати.
Звичайно, це краще робити після фізичної зарядки.

Подібне читання дає дуже багато вигод. Від натхнення до нових, практичних знань. Ви, по суті, настроюєтеся на «хвилю» автора. Його світогляд, переконання, досвід. На його успіх. А потім подібне притягує подібне.

Повірте, це дасть в рази більше користі, ніж перегляд ранкових новин.

Давайте зробимо невеликий експеримент.

Всього один тиждень ви будете робити щоранку ці чотири ритуали. Це не так багато. Просто тримайте слово перед собою. По-чесному. Неважливо, коли ви прочитали цю статтю. Почніть з завтрашнього ранку плюс сім днів.

Спостерігайте за собою. Які думки, почуття, результати в перебігу дня. А потім обов\’язково зробіть підсумок цього тижня.

Ви будете дуже здивовані!

Звичайно ж, Вам вирішувати, залишати ці ритуали далі після тижневого експерименту. Я б радив взяти мінімум 90 днів. А там вже вирішите, що робити далі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x