Близько 4,6 млн грн виділено області для погашення заборгованості перевізникам

Близько 4,6 млн грн виділено області для погашення заборгованості перевізникам

На запити, спрямовані обласною владою Міністерству фінансів, області виділено близько 4,6 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для погашення кредиторської заборгованості за послуги зв’язку та пільговий проїзд окремих категорій громадян. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Підготовка запитів здійснювалась також за участю Департаментом фінансів й управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

Зазначену суму пропорційно розділили між районами та містами області, – по 54,7% кожному.

– Ми хочемо, аби жителі міст, сіл та селищ могли користуватись якісними і своєчасними послугами транспортних перевізників. Зрозуміло, що це можливо лише тоді, коли їх проблеми вирішуватимуть, – коментує ситуацію перший заступник голови ОДА Наталія Старікова. – До того ж мене більш за все турбує налагодження системи перевезень у сільській місцевості, адже зачасту жителям села, особливо пенсіонерам, дістатись до лікарні чи ринку проблемно, тому в області докладають усіх зусиль, аби виправити ситуацію, яка склалась.
Як зазначає голова Черкаського обласного осередку ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Володимир Гончаров, у роботі перевізників на сьогодні існує немало проблем, що накопичувались роками й роками не вирішувались. Проте зараз керівництво області активно сприяє усуненню перешкод, які існують у транспортній галузі.

До думки Володимира Миколайовича приєднується керівник Черкаської обласної організації Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Петро Жигайло. З їх слів стає зрозуміло, що в області нагального вирішення потребують питання погашення державою субвенції, боротьби з нелегальними перевізниками та регулювання тарифів.

– Компенсація за різницю в тарифах, врегулювання на місцях собівартості проїзду, а також створення однакової системи оподаткування для тих, хто надає послуги транспортного зв’язку – ось ті зміни, які допоможуть відновити роботу перевізників, – пояснює Володимир Гончаров.

Зауважимо, що в області значну увагу приділяють вирішенню питань транспортної галузі, й результати не змушують на себе чекати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x