Три місяці черкащанам валютні перекази виплачуватимуть у гривні

Три місяці черкащанам валютні перекази виплачуватимуть у гривні

Таким чином Нацбанк бореться з «фінансуванням тероризму».

Національний банк України (НБУ) з 2 вересня заборонив видачу іноземної валюти за платіжними картками, ввів обов\’язкову конвертацію грошових переказів у гривню й уповільнив процедуру купівлі інвалюти на міжбанківському валютному ринку. Відповідні рішення закріплені у постанові НБУ №540 від 29 серпня 2014 року, яка набула чинності 2 вересня.

«Низка ризиків та невизначеностей подальшого розвитку економіки та фінансових ринків, пов’язана насамперед із напруженою ситуацією на сході країни, зумовлює періодичні ситуативні коливання попиту та пропозиції на валютному ринку. Національний банк постійно вживає заходів у напрямі нівелювання таких коливань, намагаючись використовувати передусім ринкові механізми. Водночас налаштованість на переважно ринкові підходи до монетарного регулювання не виключає тимчасового використання окремих регуляційних заходів адміністративного характеру для заспокоєння ситуації під час особливо відчутного підвищення емоційного фону на ринку, – повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління НБУ «Новій Добі».

За підсумками аналізу результатів заходів, запроваджених постановою Правління Національного банку України від 30.05.2014 № 328 “Про врегулювання діяльності фінансових установ та проведення валютних операцій”, Національний банк України прийняв рішення про тимчасове продовження дії цих заходів і запровадження окремих додаткових механізмів впливу на ринок. З цією метою Правління Національного банку України ухвалило постанову від 29.08.2014 № 540 “Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного та валютного ринків України” (далі – Постанова № 540).

Постанова № 540 набирає чинності з 02 вересня 2014 року та діє до 02 грудня 2014 року включно, тобто передбачені зазначеною постановою тимчасові заходи діятимуть протягом трьох місяців. Ці заходи мають на меті недопущення використання фінансової системи України для відмивання грошей і фінансування тероризму та створення належних умов для ефективного використання діючих механізмів контролю, спрямованих на запобігання відпливу капіталу та призупинення проведення операцій, що мають підвищений ризик їх використання з протиправною метою».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x