«Зір» та «Електронний кабінет» – незамінні помічники черкаських платників

«Зір» та «Електронний кабінет» – незамінні помічники черкаських платників

Тридцять вісім відсотків опитаних платників повідомили, що активно використовують електронний сервіс ДФС України «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» («ЗІР»). Таке опитування проводиться під час кущових семінарів головного управління Міндоходів в області. Наразі опитані учасники семінарів – платники 15 районів області. Вони визнають, що із запровадженням цього року загальнодоступного інформаційно – довідкового сервісу його користувачі отримали ряд переваг.
На сьогодні ЗІР об’єднує в собі понад 12 тисяч запитань – відповідей з «Бази знань», 586 нормативних та інформаційних документів та 380 витягів з письмових консультацій, підготовлених Інформаційно-довідковим департаментом Державної фіскальної служби на типові звернення суб’єктів господарювання та громадян.

Інформація в ЗІР систематизована по тематиках: оподаткування, митна справа, єдиний внесок, електронний цифровий підпис. Ресурс надає можливість працівникам органів доходів і зборів здійснювати зворотній зв`язок з платниками податків та покращувати якість своєї роботи завдяки використанню єдиного джерела інформації.

В свою чергу, зовнішні користувачі ЗІР забезпечені інформаційно–довідковим ресурсом, який постійно оновлюється.

Скористатись Загальнодоступним інформаційно–довідковим ресурсом можна на офіційному порталі Міністерства доходів і зборів України за посиланням: «Інформаційно – довідковий ресурс», або за електронною адресою: http://zir.minrd.gov.ua.

Користувачі «ЗІР» з Черкаської області активно агітують інших платників користуватись ресурсом.
«Зір» та «Електронний кабінет» - незамінні помічники черкаських платників
Розповідає Тетяна Мутко з Золотоноші: «Сама я торгую на базарі – допомагаю зятю, він у мене – приватний підприємець. Дуже багато він працює: і за товаром мотається, і торгове місце облаштовує, а потім до півночі сидить над документами. От я вирішила йому допомагати ще й у інших справах, крім торгівлі, – я ж на пенсії. Бачу, як мого зятя постійно турбують проблемні запитання (сам бо підприємцем став нещодавно, ще не все знає) і дуже йому важко знайти вірну, грамотну відповідь на них. Нещодавно дізналась про «ЗІР» – Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс, і вирішила спробувати. Все в мене вийшло з першого разу, бо з комп’ютером знайома здавна: ще навчилась тоді, як помічником бухгалтера працювала. Та й варто відзначити, що все в ресурсі «ЗІР» досить зручно і обдумано оформлено і зроблено. Дуже легко та швидко знаходити інформацію, що цікавить. Треба буде – навчу і зятя працювати у цьому незамінному помічникові з назвою «ЗІР».

Золотоніський підприємець Ірина Кошіль порадила колегам відвідувати місцеві центри обслуговування платників та активно працювати у базі «ЗІР» і в «Електронному кабінеті». Вона відмітила: «Я постійно здаю звітність за допомогою електронного кабінету. Як правило, роблю це у центрі обслуговування платників Золотоніської ОДПІ. Вдома чи на роботі повсякчас щось заважає, відволікає. У ЦОПі ж завжди тебе привітно стрінуть, підкажуть що і до чого. Також останнім часом дуже активно користуюсь Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом. Раніше я і не підозрювала, наскільки це зручна і корисна річ. «ЗІР» допомагає знайти відповідь на будь-яке хвилююче питання по оподаткуванню, електронному цифровому підпису тощо. І найголовніше те, що отримана інформація є достовірною і оперативною. Раджу усім, в кого є запитання, шукати відповіді у «ЗІР».

Підприємець Микола Олександрович Чумаченко з с. Юрчиха Кам’янського району додає, що за допомогою «ЗІР» та «Електронного кабінету» є можливість одразу виправити помилки, допущені через зміни законодавства або арифметичні: «Якщо я виявив помилку у відправленому звіті, то можу надіслати засобами «Електронного кабінету платника податків» уточнюючий звіт. Це зручно».

Наразі за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» подають звітність 1604 платників області. За останній місяць до роботи в кабінеті долучились 200 платників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x