Юрій Ткаченко зустрівся з головами міст обласного значення

Юрій Ткаченко зустрівся з головами міст обласного значення

Учора відбулася нарада голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка з головами міст обласного значення в Золотоноші. Основні питання, які розглянули на нараді – проблема наповнення бюджету, залучення інвестицій, опалювального сезону. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

За словами очільника області індекс промислового виробництва зменшується, якщо по країні – це трохи більше 94%, то в області – 91,2%.
У машинобудівній галузі області на 16,9% зменшилося виробництво. Спад реалізації промислової продукції допущено в містах Смілі – 37,6%, Черкасах – 4,3%.

Зменшилося й інвестування в область. Якщо говорити про прямі іноземні інвестиції, то є зменшення на 27,5%. У Ватутіному, Смілі та Каневі взагалі відсутні іноземні інвестиції.

Обсяг зовнішньоторговельного обороту за І півріччя цього року зменшився в 2 рази. У першу чергу за рахунок скорочення імпорту на 68,2% та зменшення експорту на 20%. Обсяг експорту товарів зменшився у Смілі, Черкасах, Умані, Каневі. Зменшилися обсяги надходжень до бюджетів усіх рівнів у Ватутіному, Каневі, Умані, Смілі.

Також під час наради виступили міські голови Золотоноші Віталій Войцехівський та Черкас Сергій Одарич, окресливши основні проблеми підготовки до опалювального сезону та залучення інвестиції у міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x