Черкаські «єдинники» поповнили міський бюджет на 56,1 млн гривень

Черкаські «єдинники» поповнили міський бюджет на 56,1 млн гривень

Суб’єкти господарювання Черкас, які обрали спрощену систему оподаткування, за січень – серпень поточного року перерахували до місцевого бюджету понад 56,1 млн грн єдиного податку. «Порівняно з відповідним періодом минулого року, сплата податку зросла на 17,8 %, до бюджету додатково надійшло понад 8,5 млн грн», – повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Максим Криштопа. Про це \”Новій Добі\” повідомили в ДПІ у м. Черкаси.

У цьогорічних надходженнях з єдиного податку левову частку, а це майже 40,5 млн грн, сплачено підприємцями – фізичними особами, яких на обліку в інспекції перебуває майже 11 тис осіб. Від діяльності 1 400 спрощенців – юридичних осіб до бюджету надійшло понад 15,6 млн грн.

Як зазначив Максим Криштопа, позитивних результатів у адмініструванні єдиного податку вдалось досягнути за рахунок сумлінності платників податків, співпраці з місцевими органами виконавчої влади, створення сприятливих умов для ведення бізнесу в нашому місті.

У цілому, за 8 міс. 2014 р., черкаський міський бюджет отримав майже 475,8 млн грн податків, 70% з яких складають надходження з податку на доходи фізичних осіб.
ДПІ у м. Черкасах нагадує платникам податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, що свідоцтва платника єдиного податку вже не видаються. Замість нього зареєстрований платник може безкоштовно отримати витяг з реєстру платників єдиного податку, який діє до внесення змін до реєстру.

Для переходу на спрощену систему оподаткування з IV кварталу 2014 року платники мають подати до територіального органу Міндоходів заяву встановленого зразка не пізніше 15 вересня поточного року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x