У Черкасах вшанували роковини закінчення Другої світової війни

У Черкасах вшанували роковини закінчення Другої світової війни

Учора минуло 69-ть років із того часу як закінчилася Друга світова війна. Останню крапку в ній поставили саме 2-ого вересня 1945-ого року шляхом підписання на борту американського лінкора \”Міссурі\” капітуляції Японії перед союзними державами. З цієї нагоди під звуки військового маршу та автоматні залпи сотні черкащан на чолі з обласним керівництвом сьогодні поклали квіти до Пагорба Слави. Таким чином вони вшанували пам’ять тих, хто не шкодував ані сил, ані власного здоров’я на фронтах тієї війни задля омріяної перемоги.

– Пам\’ятні дні наших перемог нині доводиться відзначати в умовах агресії з боку Російської Федерації, – зауважив голова ОДА Юрій Ткаченко. – Ніхто не хоче повторення страшних реалій тієї війни, тож практично весь світ засуджує дії нашої сусідки в східній Україні. Біля цього меморіального комплексу сьогодні зібралося чимало черкащан. Ніхто не забезпечував їхній прихід сюди. Я певен, що вони тут як для того, щоб відзначити роковини закінчення Другої світової війни, так і для того, щоб у такий спосіб висловити протест проти кровопролиття на Сході.

Від СРСР підпис під цим історичним документом поставив наш земляк – генерал-лейтенант Кузьма Дерев’янко з села Косенівка, що на Уманщині.
– Війна – це трагічна сторінка в історії будь-якої держави, передбачити яку неможливо, – зазначив голова обласної організації ветеранів Володимир Веретільник. – Ті солдати, які в 1945-ому році повернулися додому живими, думали, що на землі наступив мир і він буде вічним. Утім, як бачимо, після того вже було 26-ть військових конфліктів у різних державах світу, в яких брали участь і українські миротворці. Те, що коїться зараз на Донбасі, є страшною і непоправною трагедією. Черкаські ветерани вже зверталися і до Президента України, і до Верховної ради, аби врегулювати цей конфлікт, вважаємо, що треба сідати за стіл переговорів, йти на діалог, аби тільки зупинити смерті наших співвітчизників. Адже біль від утрат своїх рідних не вгамуєш жодними пільгами чи грішми…

За його словами, майже 140 вихідців із черкаської землі брали участь у розгромі Японії та Квантунської армії. Натепер, каже, 28 із них – живі. Аби віддати їм данину пошани квіти до Пагорба Слави разом із усіма небайдужими черкащанами поклали голова ОДА Юрій Ткаченко, його заступник – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, голова обласної ради Валентина Коваленко, міський голова Черкас Сергій Одарич, керівники структурних підрозділів ОДА, а також очільники територіальних органів міністерств та відомств.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x