На Жашківщині двоє безробітних пограбували магазин

На Жашківщині двоє безробітних пограбували магазин

Проводячи відпрацювання, працівники міліцїі Жашківського райвідділу затримали зловмисників, які обікрали один із сільських магазинів району на суму понад 26 000 гривень. Чоловіки зізналися у вчиненому і дають покази слідчому. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Вранці, до чергової частини Жашківського райвідділу міліції звернулися жителі одного із сіл району із заявою про пограбування місцевого магазину.

Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце пригоди, побачили, що грати вхідних дверей віджаті, замок зламаний. З вітрин крамниці зловмисники забрали майже все: продукти харчування, тютюнові та алкогольні вироби, побутову хімію та електроприлади. В той час, коли експерти проводили ретельний огляд місця події та вилучали речові докази, оперативники спілкувалися з місцевими жителями та можливими свідками події. Від громадян правоохоронці дізналися, що приблизно в той час коли сталася крадіжка, поблизу магазину стояв автомобіль ВАЗ-2107.

Відпрацьовуючи прилеглу до магазину територію правоохоронці побачили на узбіччі дороги машину, яка повністю співпадала з описом автівки про яку розповідали місцеві жителі. Правоохоронці вирішили перевірити водія та його пасажира. Під час розмови з ними міліціонери побачили, що заднє сидіння авто вщент засипане пачками з-під кави і чаю. На запитання, щодо походження товару чоловіки занервували і не змогли дати чіткої відповіді. Їх було запрошено до райвідділу для з\’ясування усіх обставин події.

Як з\’ясувалося, 34-річний чоловік та його 47-річний знайомий ніде не працювали, були раніше судимими та мали досвід по скоєнню кримінальних правопорушень. На «справу» пішли через брак коштів. Вночі взяли мішки, залізну монтировку і на автомобілі молодшого спільника поїхали в сусіднє село, проникли до крамниці і забрали все, що потрапляло до рук. Після цього загрузили крадене до машини і поїхали додому. Під час санкціонованого судом обшуку домоволодіння одного із них, правоохоронці виявили та вилучили частину викраденого. За словами зловмисників, на вчинення кримінального правопорушення пішли через брак коштів, все хотіли використати для власного споживання.

Як повідомив начальник Жашківського райвідділу міліції, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Мірою запобіжного заходу обрано тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x