Голова облради зустрілася з відомим кардіохірургом

Голова облради зустрілася з відомим кардіохірургом

Про підтримку Черкаського обласного кардіологічного центру домовлялися лікарі з головою обласної ради. 3 вересня відбулася зустріч Валентини Коваленко з доктором медичних наук, головним спеціалістом Міністерства охорони здоров’я України, кардіохірургом Костянтином Руденком. У зустрічі також узяли участь головний лікар Черкаського обласного кардіоцентру, депутат обласної ради Світлана Журба і директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Ситник. Про це «Новій Добі» повідомили і обласній раді.

Під час бесіди Костянтин Руденко високо оцінив роботу черкаського кардіоцентру. За його словами, рівень захворюваності на серцево-судинні захворювання на Черкащині найменший в Україні. Хоча загальнодержавна статистика в цій сфері досить сумна. Причиною 66% усіх смертей в Україні є саме хвороби серця. Кількість людей, які мають проблеми з роботою серця і судин, постійно збільшується, і вже набуває ознак епідемії. У Черкаській області ж, говорить кардіохірург, найліпші результати боротьби з цими хворобами в Україні. Це Костянтин Руденко пов’язує у першу чергу з професійністю лікарів черкаського кардіоцентру та хорошим матеріальним забезпеченням закладу. Тому й приїхав до Черкас, щоб ознайомитися із роботою черкаських колег-передовиків.

Та головний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України занепокоєний тим, що в нинішніх складних соціально-економічних умовах державні програми в галузі охорони здоров’я ризикують бути не профінансованими. Тому попросив Валентину Коваленко, щоб у разі виникнення форс-мажорних обставин кардіологічний центр підтримали коштами на витратні матеріали з обласного бюджету. Адже в попередні роки кардіостимулятори та штучні клапани пацієнтам надавали безкоштовно. Це обладнання досить дороге, тому за відсутності фінансування не кожен пацієнт зможе його собі дозволити.

Голова обласної ради зазначила, що кошти у бюджеті за необхідності віднайти буде можна, хоча й доволі складно. А директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Ситник зазначив, що в перспективі можна було б внести зміни до програми «Кадри», щоб найкращі лікарі кардіоцентру змогли підвищити свою кваліфікацію за кордоном. Костянтин Руденко, у свою чергу, пообіцяв надати в цьому питанні посильну підтримку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x